Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puno prijedloga

Drastične promjene u nogometu: Iz slobodnjaka se smije driblati!?

Nogometaši Real Madrida 12. put su osvojili Ligu prvaka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
18.06.2017.
u 10:11

Jedan od prijedloga će biti da se poluvremena skrate na 30 minuta čiste igre, što znači da bi se vrijeme stopiralo svakim izlaskom lopte iz terena.

Dva poluvremena po pola sata i driblanje iz slobodnjaka - samo su neka od novih pravila o kojima će Međunarodno nogometno tijelo (IFAB) uskoro raspravljati, a sve s ciljem da se nogomet ubrza i da postane zabavniji, piše Goal.com.

Jedan od prijedloga će biti da se poluvremena skrate na 30 minuta čiste igre, što znači da bi se vrijeme stopiralo svakim izlaskom lopte iz terena. Iako bi se trajanje utakmice na papiru skratilo sa 60 na 30 minuta, smatraju da bi dobili kvalitetnije vrijeme aktivne igre bez trošenja vremena.

Raspravljat će se i o slobodnim udarcima, odnosno o pravilu da igrač samo jednom smije dotaknuti loptu, a to znači da bismo mogli vidjeti i poneki dribling umjesto udarca nakon prekršaja. Kako bi povećala poštenu igru i atraktivnost IFAB želi raspraviti i pitanje igranja rukom te oznake kraja poluvremena samo kada lopta napusti teren.

Komentara 11

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
10:38 18.06.2017.

Najbolje bi bilo pravilo da sudac ima ovlaštenje dati pljusku igraču koji je simulirao.

FI
Fisherman
10:21 18.06.2017.

po mome bi se out trebao igrati nogom i to u roku od 5 sekundi, inace lopta ide drugoj ekipi. ovo natezanje pa prepustanje drugome koji onda baci loptu 3 metra je ziva tortura.

Avatar alien79
alien79
11:09 18.06.2017.

Ljudska glupost je beskonačna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije