Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVIH 3:0

Rijeka došla do važne pobjede protiv deset Varaždinaca i odmaknula se s dna ljestvice

Varaždin i Rijeka susreli se u 16. kolu SuperSport HNL-a
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
06.11.2022.
u 17:08

Ključni trenutak utakmice dogodio se u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je domaćin ostao s igračem manje. Andrija Vukčević je pretrčao Laminea Baa koji ga je srušio, a Duje Strukan pokazao crveni karton stoperu Varaždina

U susretu 16. kola SuperSport HNL-a Rijeka je na gostovanju pred 2.680 gledatelja pobijedila Varaždin 3-0, ostvarivši tek četvrtu pobjedu ove sezone.

Golove za goste zabili su Matija Frigan (49), Lindon Selahi (85) i Alen Grgić (90+3). Dodajmo kako je Varaždin u posljednjim trenucima prvog dijela ostao s igračem manje nakon što je isključen Lamine Ba (45).

06.11.2022., Varazdin- Utakmica 16. kola SuperSport HNL izmedju NK Varazdina i HNK Rijeka.Marin Pilj, Alvarez Garcia Pablo Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždinci su u prvom međusobnom susretu ove sezone pobijedili Rijeku na Rujevici (2-1), a sada im je Rijeka uzvratila.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je domaćin ostao s igračem manje. Andrija Vukčević je pretrčao Laminea Baa koji ga je srušio, a Duje Strukan pokazao crveni karton stoperu Varaždina.

Sudac Strukan je prvo pokazao na bijelu točku, ali je nakon intervencije VAR-a pokazao kako se radi o slobodnom udarcu na rubu kaznenog prostora. Prije toga gledali smo otvorenu utakmicu u kojoj su obje ekipe imale svoje prilike, ali nije bilo golova.

06.11.2022., Varazdin- Utakmica 16. kola SuperSport HNL izmedju NK Varazdina i HNK Rijeka.Agon Elezi Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Rijeka je povela. Prince Ampem je lijepo prošao po krilu, riješio se svog čuvara, te ubacio u sredinu do Frigana koji je pogodio za vodstvo gostiju.

U 55. minuti vidjeli smo krasan pokušaj Frana Brodića vanjskom sa 16 metara, no lopta je prošla pokraj vratnice gostujućeg sastava. Rijeka je sve mogla riješiti u 80. minuti, no Obregon, koji je ušao u igru dvije minute ranije, je pogodio vratnicu. Kolumbijski napadač je pobjegao obrani, prošao i Zelenku, a onda je iskosa pogodio vratnicu.

Ipak, u 85. minuti je Selahi sjajnim udarcem s 14 metara pogodio za 2-0. Točku na "i" u sudačkoj nadoknadi postavio je Grgić koj je pogodio nakon ubačaja iz prekida.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije