Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJSKA LIGA

Rijeka bez trojice igrača na Hajdukovog krvnika, 'bili' na dva kanala, Bjelica na 'svoje'

Rijeka i Gorica u susretu 1. kola Prve HNL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
22.07.2021.
u 07:00

U Osijeku su se zadnjih mjesec dana ponajviše bavili potencijalnim transferom Igora Silve. Ovaj desni branič navodno bi, za dva milijuna eura, mogao karijeru nastaviti u francuskom Lorientu

Hrvatske nogometne predstavnike danas očekuju izazovi u 2. pretkolu Konferencijske lige. Nogometaši Rijeke snage će odmjeriti s malteškom Gzirom (19 sati), momčadi koja je jedna od najvećih Hajdukovih trauma zadnjih nekoliko godina. Dok lokalne vlasti na Malti, zbog onečišćenja zraka, stanovnicima Ta’Qalija sugeriraju što kraći boravak na otvorenom, Goran Tomić ne priznaje spomenute ‘izvanredne okolnosti’.

- Ma o tome nam je najbolje uopće ne razmišljati, jer onda ćemo otići u zonu alibija. Vrućina ili svježina, prirodna ili umjetna trava kao podloga, početak u 19 ili 20 sati... Ne-ma a-li-bi-ja! Rijeka mora proći Gziru i to je to - kaže trener Rijeke:

- Znamo svi kakve senzacije autsajderi, pa onda i konkretno naš prvi ovosezonski europski protivnik, znaju napraviti u Europi. Pripremili smo se, analizirali ih i ne mislimo ni na što drugo osim današnje utakmice.
Tomić također naglašava:

- Prvo i osnovno, mi smo favoriti i imamo imperativ prolaska u 3. pretkolo. To je prvi i najvažniji dio pristupa. A Gzira... Imaju dosta Južnoamerikanaca. U prvom pretkolu protiv andorske Sant Julie odigrali su jednu iznimno tvrdu utakmicu, punu agresije. Borbeni su, disciplinirani, čvrsti. Shvaćamo ih maksimalno ozbiljno i na Maltu idemo da bi pobijedili.

Nema slike s Malte

Kada govorimo o kompoziciji momčadi, Tomić neće moći računati na Čerina, Abassa i Prskala.

- U vezni red vraća se Domagoj Pavičić, a pravo nastupa sada ima i stoper Anton Krešić. Bit će nekih promjena u odnosu na utakmicu s Goricom u prvom kolu HNL-a u kojem smo pobijedili te napravili i dobrih i loših stvari na terenu. Dopustili smo protivniku previše udaraca na naš gol, ali dobro... Bila je to prva utakmica koju je tih startnih 11 igrača odigralo zajedno - istaknuo je Tomić.
Kako sada stvari stoje, s Malte neće biti prijenosa.

Hajduk igra na Poljudu

Potpuno očekivano, posebno ozračje priprema se za Hajdukovu utakmicu s Tobolom na Poljudu (21 sat). Svi zainteresirani navijači jučer su se i danas prije susreta testirali na Covid. Organizatori kažu da je odaziv bio masovan, a Torcidina poruka i više nego jasna:
‘Nema te mjere koja će me odvojiti od tebe... Poljud nas zove, Hajduk nas treba! Budi dio ludila! - stoji, između ostaloga, u Torcidinom priopćenju koje su odaslali kako bi regrutirali sve navijačke snage.

Nema dvojbe kako će to biti još jedan pravi navijački spektakl na Poljudu. A u splitskim nogometnim kuloarima s nestrpljenjem iščekuju zahuktavanje sezone, uvjereni kako je ova kompozicija momčadi dostatna za najveći iskorak zadnjih petnaestak godina. Inače, kazahstanska momčad gotovo je tri mjeseca bez poraza. Od kraja travnja, nanizali su deset pobjeda i tri remija. Uoči utakmice s Hajdukom, predstavili su novo pojačanje u liku Ivana Sergeeva, reprezentativca Uzbekistana. Utakmicu možete gledati na Arenisport1 ili na Hajduk Digital Tv.

Uzvratna utakmica u Kostanayu na rasporedu je 29. srpnja s početkom od 17 sati.

Osijek mislima u transferu?

U Osijeku su se zadnjih mjesec dana ponajviše bavili potencijalnim transferom Igora Silve. Ovaj desni branič navodno bi, za dva milijuna eura, mogao karijeru nastaviti u francuskom Lorientu. Silvina prodaja bit će u deset najvećih odlaznih transfera Osijeka, ali postat će istovremeno i treći najskuplji za nekog desnog bočnog igrača u Prvoj HNL. Prema podacima Transfermarkta, samo su Šime Vrsaljko (4,88 milijuna eura) i Ivo Pinto (3,7 milijuna eura) HNL napustili za veću odštetu. No, pripreme za današnju utakmicu protiv poljskog Pogona (21 sat), sigurno nisu ostale u drugom planu. Nenad Bjelica sigurno će o taktičkim varijantama odlučiti na osnovi svojih iskustava iz poljske lige.

Jugović optimističan

- Atmosfera pred europske utakmice je uvijek dobra i pozitivna, većini donose jedno novo i pozitivno iskustvo, zato im se i radujemo. Želja je što duže ostati u ovom natjecanju i zato s takvim stavom svi dočekujemo utakmicu u četvrtak. Suparnik je dobar, po mjeri, mislim da nas čeka dobra utakmica, rekao je Vedran Jugović i dodao:

19.06.2021., Osijek - Prijateljska utakmica u sklopu priprema za nadolazecu sezonu izmedju NK Osijek - NK Cepin. Trener Osijeka Nenad Bjelica. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

- Ždrijeb nas možda nije mazio, ali ako imaš visoke ciljeve kao što mi imamo onda se ne opterećuješ sa ždrijebom već prihvatiš što dobiješ i svjestan svoje kvalitete pokušaš napraviti najbolje. Imamo dobru momčad, spremni smo za velike stvari i to želimo pokazati.
Utakmicu možete gledati na HNTV-u u izravnom prijenosu. Uzvratna utakmica na rasporedu je 29. srpnja u Osijeku.  

POGLEDAJTE VIDEO: Sandra Perković na putu za Tokio


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije