Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mini olimpijske igre za djecu i mlade u Rimu

Reprezentacija Hrvatske pobijedila, iza sebe ostavila Madagaskar, Italiju i Ukrajinu

Foto: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Italiji
1/17
12.11.2022.
u 15:36

Uz natjecateljski duh, djeca i mladi su se odlično zabavili, ali i dobili priliku upoznati svoje vršnjake iz različitih država svijeta

Pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Veleposlanstva RH u Italiji, proteklog vikenda u Rimu su održane prve „Mini olimpijske igre za djecu i mlade“.

Organizatori „Jedna Musica“ iz Kruča/Acquaviva Collecroce i udruga „Hrvatsko-talijanski Mozaik“ iz Rima pripremili su niz sadržaja u kojima su se sudionici natjecali u tradicionalnim sportovima i zanimljivim igrama. Uz učenike hrvatske nastave iz glavnog grada Italije i Regije Molise, na igrama su sudjelovala djeca, mladi i učenici, predstavnici zajednica iz Ukrajine, Madagaskara i zemlje domaćina Italije. 

Sudionici su odmjeravali snage u pet različitih igara i sportova, a starije generacije posebno se sjećaju nenadmašnih igara koje traže izdržljivst i snagu kako bi se skakanje u vreći izvelo do cilja, potezanje konopa, nošenje loptica na žlici, preskakanje konopa, nošenje košara na glavi i drugih sadržaja.

Uz natjecateljski duh, djeca i mladi su se odlično zabavili, ali i dobili priliku upoznati svoje vršnjake iz različitih država svijeta.

Predsjednica udruge „Jedna Musica “ Antonella D*Antuono i predsjednica udruge „Hrvatsko-talijanski Mozaik“ Ivana Milina zahvalile su se pokroviteljima, Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH i Veleposlanstvu RH na podršci za održavanje dječjih igara koje imaju za cilj razvijati sportski duh kod mladih.

Iva Pavić u ime Veleposlanstva Republike Hrvatske uručila je nagrade pobjednicima, reprezentaciji Hrvatske i drugoplasiranoj reprezentaciji Madagaskara, dok je počasni gost, Aleksandar Budiša, u ime Veleposlanstva BiH uručio nagrade reprezentaciji Ukrajine i Italije. 

Svi sudionici dobili su prigodne nagrade: medalje, diplome i narukvice, a popratnih sadržaja nije nedostajalo ni za ostale posjetitelje, članove obitelji, roditelje i najmlađu djecu. 

>> VIDEO Trening NFL momčadi Tampa Bay u Njemačkoj


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije