Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CEDEVITA ČEKA ALBU

Repeša: Čeka nas teže i zahtjevnija utakmica nego protiv Makabija

31.10.2014., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Euroliga, 03. kolo, KK Cedevita - PBK CSKA Moskva. Kyle Hinse, Miro Bilan. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
13.11.2014.
u 15:40


Nakon Makabija porasli su apetiti, ali ne treba stvarati neki pritisak, kaže Luka Babić.

Nakon velike pobjede nad Makabijem u Tel Avivu košarkaše Cedevite čeka novi europski izazov. U goste (petak) dolazi berlinska Alba, trenutačno vodeća momčad njemačkog prvenstva sa svih sedam pobjeda. U Euroligi Alba stoji baš kao i Cedevita. U četiri utakmice ima jednu pobjedu i tri poraza. Berlinčani igraju desetu sezonu u Euroligi, a najveći uspjeh plasman im je u četvrtfinale 1998. godine. Tri godine ranije osvojili su zasad jedini europski trofej – Kup Radivoja Koraća.

– Čeka nas teža i zahtjevnija utakmica nego protiv Makabija iako je Makabi zvučnije ime u europskoj košarci. Nema dileme da je za Cedevitu pobjeda nad aktualnim prvakom Europe povijesna i veliki plijen. No moramo znati da oni nisu u perfektnom stanju. Kao što Makabi trenutačno ima velikih problema sa sustavom igre, organizacijom i istreniranošću, sad idemo na momčad koja je u tim segmentima perfektna. Protiv takve ekipe nije lako igrati, ima puno zamki koje ćemo morati riješiti da bismo pobijedili – istaknuo je Jasmin Repeša, trener Cedevite.

Alba je izravni Cedevitin suparnik za plasman u drugi krug. Berlinčani su, baš kao i Cedevita, do prve pobjede u Euroligi ove sezone došli u prošlom kolu kada su na domaćem parketu svladali Limoges, i to poprilično uvjerljivo (89:66).

– Rade sjajan pritisak na loptu i stravičan pritisak na skoku u napadu, a u tome su konstantni svih 40 minuta. Organizacija defenzivnog skoka strašno nam je bitna i na tome jako puno radimo – istaknuo je Repeša.

U sastavu Albe igraju i dvojica hrvatskih košarkaša – Leon Radošević i Marko Banić. Leon je član startne petorke, igrač kojem je ovo peta sezona u Euroligi. Dvije je igrao za Cibonu te po jednu za milanski Armani i Lietuvos Rytas.

– Radošević je igrač sa statusom, supermoderan visoki igrač koji pokazuje pomake u igri iz godine u godinu. O njegovim atletskim sposobnostima znali smo i prije, ali on je danas igrač koji uredno pogađa šuteve s pet-šest metara. Može igrati licem prema košu, a popravio je i igru leđima. Očito je da njegovi ljetni treninzi s Dinom Rađom daju rezultat. Radi se o bitnom igraču za Albu – zaključio je Repeša.

>> Cedevita pobijedila bugarski Levski 86:68, Repeša ljutit

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije