Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENO

Renault potvrdio ostanak u Formuli 1

ING Renault F1 Team
Pixsell
16.12.2009.
u 19:25

Francuska momčad Renaulta potvrdila je svoje daljnju sudjelovanje u Svjetskom prvenstvu Formule 1, ali s novim vlasnicima.

Momčad je tijekom 2009. godine jako uzdrmao skandal oko namještanja utrke za Veliku nagradu Singapura 2008. godine u režiji bivšeg momčadskog šefa Flavija Briatorea i glavnog inženjera Pata Symondsa, nakon čega su ih napustila dva glavna sponzora, nizozemska banka ING i španjolska osiguravajuća tvrtka Mutua Madrileña.

U konstruktorskom je poretku kraj sezone Renault dočekao na razočaravajućem osmom mjestu (od deset momčadi ukupno), najslabijem plasmanu od povratka u Formulu 1 2002. godine.

Renault je u srijedu potvrdio ostanak u Formuli 1, nakon što su čelnici momčadi dogovorili prodaju velikog paketa vlasničkih dionica tvrtki Genii Capital sa sjedištem u Luksemburgu.

Ni Renault niti Genii nisu obznanili financijske detalje svojeg sporazuma, ali neki izvještaji sugeriraju da je posrijedi prodaja 80 posto vlasničkog udjela!

Obje su momčadi priopćile da će ubuduće zajednički voditi momčad koja će i dalje funkcionirati pod Renaultovim imenom, koristiti njegove motore i zadržati dosadašnji identitet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije