Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 2010.

Renault potvrdio dolazak Kubice

Robert Kubica
AFP
07.10.2009.
u 16:05

Renault, francuska momčad Formule 1, potvrdio je dolazak poljskog pilota Roberta Kubice (24) sljedeće godine.

Nakon što je bivši dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso prošloga tjedna napustio Renault i potpisao za Ferrari, otvorila se slobodna vozačka pozicija u francuskoj momčadi, koja je brzo popunjena.

- Još otkako je Robert debitirao u Formuli 1 2006. godine imamo ga na našem radaru kao jednog od najtalentiranijih vozača svoje generacije. Renault ima visoke ambicije i vjerujemo da Robert može igrati važnu ulogu u njihovu ispunjenju - rekao je Bob Bell, privremeni šef Renaultove F1 momčadi.

- Vrlo sam sretan što ću sljedeće godine voziti za Renault. To je momčad koja ima pobjednički mentalitet te prijateljski i otvoren stav. Užasno sam motiviran i optimističan što se tiče sljedeće sezone i nadam se da ćemo se boriti na naslov - rekao je Kubica, koji je protekle tri godine proveo u BMW-u, njemačkoj momčadi koja je najavila povlačenje iz svijeta Formule 1 od sljedeće sezone.

Kubica je prošle sezone završio četvrti u poretku najboljih vozača Formule 1 izborivši svoju jedinu pobjedu dosad na VN Kanade u Montrealu. Financijski uvjeti i duljina trajanja njegova ugovora s Renaultom zasad nisu poznati. Također nije poznato tko će mu biti momčadski kolega, iako se nagađa da bi to ipak trebao ostati Francuz Romain Grosjean.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije