Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI RUS U FORMULI 1

Renault potpisuje s Petrovim

ING Renault F1 Team
Pixsell
30.01.2010.
u 21:07

Renaultova momčad u Formuli 1 u nedjelju će predstaviti bolid za 2010. godinu, ali i drugog vozača za predstojeću sezonu. To bi trebao biti Rus Vitalij Petrov (25).

Ugovor s Petrovim trebao bi Renaultu donijeti deset milijuna eura sponzorskog novca koji će francuskoj momčadi uplatiti ruske tvrtke.

Petrov će na taj način postati prvi ruski vozač u povijesti Formule 1 u koju dolazi kao drugoplasirani vozač u lanjskoj GP2 seriji. Ispred njega je bio samo Nijemac Nico Hülkenberg koji će u novoj sezoni voziti za Williams.

Zanimljivo je da će ujedno postati već četvrti vozač iz GP2 serije koji je ove godine prešao u F1. Uz spomenutog Hülkenberga, to su i Bruno Senna (Campos) i Lucas di Grassi (Virgin).

Petrovu će momčadski kolega biti Poljak Robert Kubica, lanjski vozač BMW-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije