Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bijeli se opet ugasili

Reja nije stvorio igru ni probudio igrače

Edoardo Reja na gostovanju kod Međimurja
Vjeran Žganec-Rogulja/VLM
09.11.2009.
u 10:53

Međimurje je pokazalo da Hajduk i dalje nema igru, mali klub iz Čakovca u mnogočemu nadmašio je skupo plaćene splitske "zvijezde".

Iako je temperatura zraka u Splitu ovih dana prilično visoka, navijači Hajduka zajedno sa svojim klubom smrzli su se na minus deset. Toliko bodova manje u odnosu na vječnog rivala Dinamo imao je Hajduk nakon gostovanja u Čakovcu, prije nego što su modri odigrali susret sa Šibenikom.

Izgubili su se bijeli u međimurskoj magli, negdje je nestala i ona igra i požrtvovnost koje su ih dovele do pobjede u derbiju prošle nedjelje. U tjedan dana bijeli su ostali bez ideje, žara, zalaganja, Hajduk se opet vratio sivilu ovosezonskih nastupa.

Reja otišao da se vrati

Možda bismo trebali pitati trenera Reju, no on je otišao do Italije, samo nakratko, a igračima je do srijede dao slobodne dane. Nezadovoljan je bio Reja nakon susreta, ljutit na igrače što su se, nakon uspjeha protiv Dinama, u Čakovcu kompromitirali. Sebi nije, barem ne javno, ništa zamjerio.

Možda još razmišlja kao da je u talijanskoj ligi. Da je Reja trener Napolija, sa svime bi mogao biti zadovoljan. S teškog gostovanja vratio se s bodom, klub mu drži stabilnu poziciju u sredini tablice, a ne zaostaje puno za vodećima, pa ima još šanse umiješati se u borbu za neko od mjesta koja vode u Europu.

Da, možda bi mu u Napoliju takva situacija bila uspjeh, no u Hajduku nije. Reja do sada ne samo da nije postigao rezultate nego nije stvorio ni igru. Ne može se reći niti da je potpuno afirmirao neke igrače. Oremuš i Strinić igraju bolje nego prije, no oni nisu udarni igrači Hajduka. A oni koji bi trebali biti, to nisu. Skupo plaćena braća Sharbini sjede na klupi, a protiv Međimurja igrao je samo Anas.

– Igrat će oni koji su najbolji na treninzima i utakmicama – objašnjava Reja svoju filozofiju.

No nije li opet njegov posao da iz igrača izvuče maksimum. Nisu Anas i Ahmad izgubili talent na putu od Rijeke do Splita, Rejin je posao da ih natjera da pokažu što mogu. No, ni to mu nije uspjelo.

Uskoro će rezovi

Istina je da Reja nije radio selekciju igrača, mora raditi s onima koje je zatekao bez obzira na to bili mu po volji ili ne. U Hajduku se očekuju rezovi, najavio je to i predsjednik Svaguša. Bez obzira na sve što se u međuvremenu dogodi, Reja bi trebao ostati do zime. Tada će napraviti selekciju i složiti momčad sebi po mjeri. No zato na proljeće, ne dođu li i očekivani rezultati, više neće imati nikakvih opravdanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije