Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvršni odbor HNS-a

Recesija sve jače grize, nogometu u Hrvatskoj prijeti amaterizam!

Vlatko Marković, Zdravko Mamić
Sanjin Strukić/Pixsell
04.12.2009.
u 17:05

Iako se očekivalo da će na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza biti objavljena utakmica na koju se posumnjalo da je pod Uefinom istragom zbog namještanja, to se nije dogodilo.

– Članovima IO HNS-a prenijeli smo o čemu se raspravljalo u Nyonu, ali ništa im konkretno nismo mogli reći, prije nego što nam Uefa pošalje dokumentaciju. MUP i Državno odvjetništvo provode istragu, treba biti oprezan pri iznošenju detalja u javnost – rekao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, na čije se riječi nadovezao dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković.

– Najgore je prejudicirati i ocrniti nekoga bez dokaza. Zato je i Uefa oprezna – kaže Brleković i naglašava:

– Zaključeno je da se osnuje povjerenstvo u kojem će, uz mene, biti još Robert Markulin, Zoran Cvrk i Božo Galić. To će povjerenstvo biti stalno tijelo IO HNS-a i djelovat će sve dok za to bude potrebe. Surađivat ćemo s MUP-om i dokaže li se da je bilo koji klub sudjelovao u namještaljkama, bit će drastično kažnjen, a osobe će biti doživotno prognane iz nogometne organizacije – rekao je Brleković i za sljedeći tjedan najavio prvi sastanak spomenutog povjerenstva i MUP-a.

Potom je Robert Markulin govorio o crnoj realnosti našeg nogometa:

– Stanje je alarmantno, mnogi klubovi jedva preživljavaju, a pred nama je teža godina od ove! Recesija sve jače grize i našem nogometu prijeti čak i amaterizam. Igrači u nekim klubovima već mjesecima nisu primili plaće i tražimo način da im pomognemo. Stoga će se sljedeći petak održati sastanak IO HNS-a i Skupštine Udruge prvoligaša.

Razmišlja li se možda o smanjenju lige?

– Ne! Ali, ne bude li pozitivnog pomaka u gospodarstvu, neki će klubovi odustati od natjecanja, pa ćemo na kraju morati tražiti klubove koji žele biti prvoligaši – kaže Markulin.

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:39 04.12.2009.

Baš je u tijeku izvlačenje ekipa po grupama za SP 2010 i iz Južne Afrike je došla sjajna vijest za ljubitelje nogometa u HR. Naime reprezentacija Hrvatske neče biti u grupi ni sa Argentinom, ni sa Italijom, ni sa Brazilom i čak ni sa Njemačkom. Reprezentacija Hrvatske če biti u grupi koja se zove grupa \"spokojni ljetni odmor\" zajedno sa Rusijom, Škotskom, Švedskom i Norveškom. Iz Ljubljane i Beograda bivša brača šaljemo u Zagreb čestitke za tu sjajnu izvan World Cup grupu nade, spokojnosti i ljetnoga sunčanja.

OB
-obrisani-
20:14 04.12.2009.

Navodno je Fabio Capello odmah nakon SP ždrijeba izjavio: Težka grupa. Nečemo moči natrpati po 4 ili 5 komada kako smo se navikli protiv Hrvatske..

MA
matina
07:50 05.12.2009.

slovenci dobit ce 10 komada od engleza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije