Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miralem Pjanić

''Realovci su me razljutili! Nitko nema pravo podcijeniti Lyon!''

Miralem Pjanić
AFP
11.03.2010.
u 18:33

Miralem Pjanić postigao je najvažniji pogodak karijere baš protiv kluba za koji je navijao kao dječak i odveo Lyon u četvrtfinale Lige prvaka.

Miralem Pjanić (2. travnja navršit će 20) govorio je uoči srazova s madridskim Realom da mu je dječački san zaigrati u dresu kraljevskoga kluba. Nije, međutim, sanjao da će upravo njegov pogodak izbaciti galacticose iz Lige prvaka.

– Neopisivo sam sretan! Ambijent u svlačionici je izvrstan, napravili smo nešto veliko i samo se nadam da na tome nećemo stati – kazao je veliki Lyonov junak.

Iznenadio nas je presing

Miralem, koji je Sušićevim dolaskom za izbornika napokon dobio priliku da dokaže kvalitetu i u reprezentaciji, kazao je kako su igrači Reala bili prepotentni u najavama uoči utakmice, te su najavljivali pobjedu sa tri pogotka prednosti.

– Bili su jako ljutiti nakon utakmice. Istina, bili su pod velikim pritiskom, ali tko im je kriv. Naravno da mi je smetalo što su nas tako podcjenjivali, a time su nam samo dali dodatni motiv.

Kako je na terenu izgledao sraz s galacticosima?

– Nije nam bilo lako. U prvom poluvremenu su nas iznenadili presingom na sredini terena. Međutim, nismo pokleknuli nakon što smo primili gol, a u nastavku smo uspjeli razviti igru, što ne može svatko na Bernabeuu. Pokazali smo snagu kad nam je bilo najteže i sada idemo dalje – zaključio je Pjanić.

Dečka iz Zvornika “World Soccer” nedavno je uvrstio među najtalentiranije svjetske nogometaše. Budući da je s roditeljima živio u Luksemburgu, Pjanić je za selekciju te zemlje igrao na EP-u igrača do 17 godina, a iako su ga tražili i Luksemburžani i Francuzi, inzistirao je da igra za selekciju svoje domovine BiH.

Tada vjerojatno nije očekivao da će, kao jedan od najvećih europskih talenata, kod Ćire uglavnom biti – “navijač” BiH. U kvalifikacijama za SP 2010., kod Blaževića je u prednosti bio hajdukovac Senijad Ibričić, dok je Pjanić na gotovo svim utakmicama ulazio po 10-15 minuta. U odlučujućoj bitki s Portugalcima u Lisabonu, u kojoj je BiH bila posve nemoćna, Ćiro je Miralema uveo u 86. minuti.

Najpoželjnija udavača

Pjanićev gol na Bernabeuu tek je make-up na ne osobito privlačnom Lyonovu licu. Iako je predsjednik Aulas u pojačanja uložio 80 milijuna eura, lavovi će i ove sezone ostati bez trofeja, a veliko je pitanje hoće li sljedeće sezone uopće ući u Ligu prvaka. U Francuskom kupu ispali su u šesnaestini finala, u Liga-kupu u četvrtfinalu, a u prvenstvu su četvrti.

U Ligi prvaka došli su do četvrtfinala, a iako su donijeli Realov skalp, lavovi će Manchesteru, Arsenalu i ostalima biti najpoželjnija “udavača”.

Komentara 2

OB
-obrisani-
20:50 11.03.2010.

Bravo Miraleme!\" Nadam se da ce Susic bolje vidjeti tvoje kvalitete, nego sto je to bio Ciro...

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
19:34 11.03.2010.

nogomet i gomila novca mogu ići zajedno ako je momčad uigrana, a novac pametno utrošen....o cijeni igrača koje je platio real nije vrijedno razglabati, ali zato momčad nije bila uigrana....dokaz da s bregom novca ne možeš imati i dobru momčad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije