Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alojzije Šupraha:

'Realovca' Kassaija
 u Madrid je poslao Pierluigi Collina

Javi Martinez, Bayer, Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
19.04.2017.
u 21:03

– Suce za Ligu prvaka određuje Uefin sudački povjerenik Pierluigi Collina, uz pomoć dvojice bivših sudaca, Škota Hugha Dallasa i Francuza Marca Batte. Oni djeluju odvojeno od Uefine sudačke komisije, na čijem je čelu Španjolac Villar – kazao nam je Šupraha.

Eto, i Bayern se barem na jedan dan osjećao kao – Cibalia. Prema španjolskim izvorima, trojica ogorčenih Bayernovih igrača Thiago Alcantara, Robert Lewandowski i Arturo Vidal pokušali su se poslije utakmice u Madridu probiti do sudačke svlačionice, no zaustavila ih je policija.

– Kada se susretnu dva ovako velika kluba u Ligi prvaka, pljačka poput ove nedopustiva je. Kada su igrači Reala počeli strahovati od eliminacije, tada je sudac počeo svoj šou. Zapitali smo se je li moguće da su nam tako nešto napravili. Željeli smo polufinale, ali sada osjećamo samo bijes jer je sudac odlučio utakmicu. Napravio je mnogo pogrešaka, osramotio nas i izbacio iz Lige prvaka – kazao je razočarani Vidal.

Bili smo sjajni

U istom raspoloženju bio je i najbolji Bayernov igrač Arjen Robben.

Opljačkani smo, sudac je upropastio odličnu utakmicu. Bili smo sjajni na terenu, kao i Real, ali je sudac griješio, ne mi. Čovjek sa zviždaljkom napravio je sebi reklamu, umjesto da bude reklama za nogomet – naglasio je Robben.

Pod dojmom jezive sudačke izvedbe na štetu Bayerna nastupio je i glavni klupski operativac, slavni Karl-Heinz Rummenigge. Inače uglađen i odmjeren, ovoga puta nije birao riječi.

– Moram reći da sam prvi put osjetio nešto nalik luđačkom bijesu. Osjetio sam bijes jer su nas baš usrali... Usrani smo u punom smislu te riječi! – kazao je Rummenigge.

Naravno da se nakon ovakve nakaradne sudačke izvedbe postavlja pitanje – tko je Kassaija uopće poslao u Madrid? Objašnjava bivši sudac, danas član Izvršnog odbora HNS-a Alojzije Šupraha.

– Suce za Ligu prvaka određuje Uefin sudački povjerenik Pierluigi Collina, uz pomoć dvojice bivših sudaca, Škota Hugha Dallasa i Francuza Marca Batte. Oni djeluju odvojeno od Uefine sudačke komisije, na čijem je čelu Španjolac Villar – kazao nam je Šupraha.

Hm, sad smo razjasnili i kako su čak trojica Talijana, Orsato, Rizzoli i Rocchi, sudili četvrtfinala Lige prvaka.

Nije mu pomogla ni kamera

A kako biste ocijenili Kassaijev uradak u Madridu?, pitali smo Šuprahu.

– Bilo je pogrešaka, i Kassaijevih i pomoćnikovih, koje su utjecale na ishod utakmice. Dogodile su se u utakmici između dvaju svjetskih velikana, i stoga želim Kassaiju svu sreću, ali ne znam kako će se nakon ovoga razvijati njegova karijera – dodao je Šupraha.

Kad smo već kod Mađara Kassaija, nije naodmet podsjetiti kako je taj sudac još prije šest godina smatran sudačkim vrhom vrhova, pa mu je 2011. dodijeljeno finale Lige prvaka Barcelona – Manchester United.

No, s godinama je Kassaijeva reputacija kopnila, pa je 2012. izbačen s Eura zbog nepriznatog pogotka Ukrajinca Devića protiv Engleza, a krajem prošle godine sasvim je uprskao na Svjetskom klupskom prvenstvu, kada je i uz pomoć videotehnologije teško pogriješio oštetivši kolumbijski Atletico. Naime, Kassaiju je kamera otkrila da je japanski igrač iz Kashime bio srušen u šesnaestercu, ali nije uočio da je u tom trenutku bio u zaleđu. I poklonio mu je kazneni udarac.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije