Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Real slavio bez Modrića, Pašalić zabio za Atalantu, Neymar i Mbappe za novu pobjedu PSG-a

Champions League - Group D - Real Madrid v Shakhtar Donetsk
SERGIO PEREZ
06.11.2021.
u 23:10

I bez Modrića njegovi su suigrači došli do osme prvenstvene pobjede u ovoj sezoni te izbili na vrh ljestvice sa 27 bodova, dva više od do danas vodećeg Real Sociedada.

Real Madrid svladao je Rayo Vallecano sa 2-1 (2-0) i privremeno zasjeo na vrh ljestvice španjolske La Lige, a dvoboj protiv gradskog suparnika propustio je Luka Modrić zbog snažne prehlade, objavio je madridski klub.

Još nije poznato o kakvoj se vrsti prehlade radi i hoće li kapetan hrvatske reprezentacije biti spreman za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, koje su na rasporedu sljedeći tjedan, 11. studenoga na Malti, a 14. studenoga protiv Rusije u Splitu.

I bez Modrića njegovi su suigrači došli do osme prvenstvene pobjede u ovoj sezoni te izbili na vrh ljestvice sa 27 bodova, dva više od do danas vodećeg Real Sociedada.

Vodeći pogodak za Real protiv Rayo Vallecana postigao je u 14. minuti Toni Kroos na asistenciju Asensija. U 38. minuti je David Alaba sjajnim dodavanjem poslužio Karima Benzemu koji je povećao prednost "kraljevskog kluba". Real je na kraju morao strijepiti za pobjedu. Radamel Falcao je u 77. minuti smanjio zaostatak Rayo Vallecana, ali je zbog ozljede morao napustiti igru već četiri minute poslije. U 90. minuti je Kroos izbio loptu sa gol-crte i tako spasio Real od slične sudbine kakva je u subotu zadesila Barcelonu.

Naime, Katalonci su ispustili tri pogotka prednosti nakon prvog poluvremena na gostovanju u Vigu, gdje je domaća Celta pogotkom u završnici dvoboja uspjela osvojiti bod, a konačan rezultat je bio 3-3. 

Gol Pašalića u pobjedi Atalante

Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Pašalić bio je strijelac prvog pogotka u 2-1 (2-1) gostujućoj pobjedi Atalante protiv Cagliarija u susretu 12. kola talijanskog prvenstva.

Pašalić je u 6. minuti odlično pratio akciju svoje momčadi te iz velike blizine na drugoj vratnici zakucao prizemno ubacivanje Zappacoste u mrežu.

Cagliari je poravnao u 27. minuti kada je Joao Pedro pobjegao stoperima Atalante, no Zapata se u 43. minuti sjajno zagradio u domaćem kaznenom prostoru i iz okreta pogodio za novu prednost sastava iz Bergama.

Pašalić je igrao do druge minute sudačke nadoknade za Atalantu koja je ovom pobjedom stigla na četvrto mjesto ljestvice sa 22 boda, dva manje od trećeg Intera, a tri više od pete Rome.

Cagliari je četvrtim uzastopnim porazom ostao posljednji sa šest bodova.

Neymar i Mbappe za novu pobjedu PSG-a

Dvije od tri najveće zvijezde Paris Saint-Germaina, Brazilac Neymar i francuski reprezentativac Kylian Mbappe, sudjelovali su u sva tri pogotka koja su Parižani postigli u pobjedi 3-2 na gostovanju kod Bordeauxa u subotnjem dvoboju 13. kola francuskog nogometnog prvenstva. 

Mbappe se našao u ulozi dodavača kod prva dva pogotka koja je postigao Neymar u 26. i 43. minuti, a onda je u 63. minuti i sam zatresao mrežu, nakon što mu je sve pripremio Georginio Wijnaldum. Domaćini su na kraju uspjeli ublažiti poraz pogocima Elisa (78) i Nianga (90+2).

Bila je to 11. pobjeda PSG-a u ovoj sezoni. Za razliku od momčadi koja već sada ima veliku prednost na ljestvici, aktualni prvak Francuske Lille već četvrtu utakmicu u nizu ne zna za pobjedu, a u subotu je pred svojim navijačima odigrao samo 1-1 protiv Angersa. Portugalac Tiago Djalo doveo je Lille u vodstvo u 27. minuti. Marokanac Azzedine Ounahi je u 83. minuti uspio svladati hrvatskog reprezentativca Ivu Grbića i tim pogotkom Angersu donio vrijedan bod.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije