Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PO NOVU 'KLEMPAVU' KANTU

Real osigurao 35. titulu, a sada trebaju nadoknaditi minus u Ligi prvaka

Foto: reuters
1/3
30.04.2022.
u 18:25

Iako su još ostala četiri kola do kraja, a neke momčadi moraju odraditi i pet utakmica, bodovna prednost Reala je pred svima nenadoknadiva. Inače, ilustracije radi, Barcelona je 26 puta bila prvak Španjolske, dok je treći na toj ljestvici madridski Atletico s 11 naslova

Domaćom pobjedom od 4-0 protiv Espanyola, u ogledu 34. kola španjolske La Lige, nogometaši madridskog Reala su i matematički osigurali novi naslov prvaka, 35. u povijesti.

Iako su još ostala četiri kola do kraja, a neke momčadi moraju odraditi i pet utakmica, bodovna prednost Reala je pred svima nenadoknadiva. Inače, ilustracije radi, Barcelona je 26 puta bila prvak Španjolske, dok je treći na toj ljestvici madridski Atletico s 11 naslova.

Junak ove utakmice bio je Brazilac Rodrygo koji je u prvom poluvremenu dva puta lomio katalonsku obranu i vratara za 2-0, dok je početkom nastavka Marco Asensio povećao na 3-0. Ni ova utakmica nije mogla proći bez gola Benzeme koji je u 81. minuti postavio konačnih 4-0.

Inače, ovakav scenarij je ujedno pogurnuo Brazilca Marcela na poziciju najtrofejnijeg igrača Reala u njegovoj povijesti. Ovaj naslov prvaka Marcelu je 24. trofej otkako je došao u 'kraljevski klub'. Iako je trener Ancelotti najavio da će odmarati hrvatskog nogometaša Luku Modrića, zbog utakmice protiv Manchester Cityja koja slijedi, kapetan Vatrenih je igrao sat vremena, a za njega je ovo bio 18. trofej od dolaska u Real.

Foto: reuters

Madriđani se sada prebacuju na uzvratnu polufinalnu utakmicu Lige prvaka. Dočekat će u srijedu Manchester City na svom stadionu, a podsjetimo kako je u spektakularnom prvom ogledu klub iz Manchestera slavio s 4-3 na Etihadu.

Podsjetimo kako su u prvom subotnjem susretu 34. kola nogometaši Alavesa osvojili vrlo vrijedna tri domaća boda pobjedom protiv Villarreala od 2-1. Alaves je napustio posljednje mjesto na ljestvici, ali je i dalje udaljen četiri boda do spasa, odnosno, do Mallorce i Cadiza. Villarreal je ostao sedmi.

Kasnije navečer još se sastaju Valencia i Levante u gradskom derbiju te Athletic i Atletico u Bilbau.

U nedjelju igraju Elche - Osasuna, Granada - Celta, Rayo Vallecano - Real Sociedad i Barcelona - Mallorca, a u ponedjeljak Getafe i Betis.

La Liga, 34. kolo:

Real Madrid - Espanyol 4-0 (Rodrygo 33, 43, Marco Asensio 55, Benzema 81)

Alaves - Villarreal 2-1 (Laguardia 4, Escalante 31 / Chukwueze 47)

Valencia - Levante (18.30 sati)

Athletic Bilbao - Atletico Madrid (21 sat)

Petak:

Sevilla - Cadiz 1-1 (En-Nesyri 7 / Lucas Perez 66)

>> Preminuo Raiola:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije