Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUŠAN VLAHOVIĆ

Real ne želi srpskog napadača koji im se nudi? 'Imamo Karima koji će biti s nama iduće sezone'

FILE PHOTO: Champions League - Group H - Benfica v Juventus
Foto: PEDRO NUNES/REUTERS
1/3
16.02.2023.
u 10:22

Luka Jović nije im se pokazao kao uspješna akvizicija pa s oprezom pristupaju pitanju nove 'devetke'. Uz Benzemu, samo je Mariano Diaz klasični napadač u trenutnom kadru, ali nije se pokazao kao pravo rješenje.

Usprkos tome što je nedavno osvojio Zlatnu loptu, Karim Benzema napunio je 35 godina i oprostio se od francuske reprezentacije. Napadač je odličan, ali mučio se s ozljedama, a nije više ni najmlađi pa se izglednim čini da će Real Madrid u bližoj budućnosti dovesti novu 'devetku' kako bi ga dostojno zamijenili. Uz njega, jedini napadač seniorske momčadi je Mariano Diaz, no 28-godišnjak iz Dominikanske Republike više je blistao kada ga je Kraljevski klub prodao u Lyon, nego što je to bio slučaj nakon njegova povratka. 

S jednim srpskim napadačem, Lukom Jovićem, nisu uspjeli, a nedavno im se ponudio drugi. Gledajući u budućnost, klub će vjerojatno ciljati na mladog ofenzivca, ali trebat će i nekoga tko može uskočiti i započeti svaku utakmicu. Juventusov Dušan Vlahović je ime koje bi moglo ispuniti oba uvjeta. Unatoč prilično razočaravajućem vremenu u Torinu, srpski napadač ostaje među najboljim mladim napadačima u nogometnom svijetu, javio je portal Madridista News.

Vlahović je vrlo dobra napadačka opcija za momčad poput Real Madrida, dodaju, iako nije bio učinkovit koliko bi htio. Mladi Srbin želi napustiti Juventus, a prema Fichajesu ponudio je svoje usluge europskom prvaku. No, Carlo Ancelotti sada je istaknuo da Benzema ostaje prvo ime Reala što se napadača tiče.

Soccer Football - LaLiga - Real Madrid v Elche - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - February 15, 2023 Real Madrid's Karim Benzema applauds fans after being substituted REUTERS/Juan Medina Photo: JUAN MEDINA/REUTERS
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS

- Činjenica da Madridu treba broj 9 je mišljenje. Imamo Karima koji više nije klinac, ali će biti s nama sljedeće sezone. Ovo nije pravo vrijeme za razmišljanje o sljedećoj sezoni, sada imamo utakmicu u La Ligi, a zatim u Ligi prvaka - rekao je talijanski trener na klupi Reala. 

Benzema je u tekućoj sezoni u 12 ligaških nastupa za Real postigao devet pogodaka i dodao tri asistencije. Prema Transfermarktu vrijedi 35 milijuna eura. 

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije