Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Real nastavio utrku za Atleticom, Modrić pobjedu gledao s klupe

La Liga Santander - Real Madrid v Osasuna
SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
01.05.2021.
u 23:04

Luka Modrić je ostao na klupi Reala, a Ante Budimir je za goste ušao u igru u 64. minuti.

Nogometaši Real Madrida ostali su na dva boda iza Atletica domaćom pobjedom nad Osasunom od 2-0 četiri kola prije kraja prvenstva. 

"Kraljevski klub" se propisno namučio s Osasunom, čiji je otpor pao tek u 76. minuti kada je stoper Militao zabio glavom nakon kornera. Samo četiri minute kasnije Casemiro je povećao na 2-0 na dodavanje Benzeme.  

Luka Modrić je ostao na klupi Reala, a Ante Budimir je za goste ušao u igru u 64. minuti. 

Real je drugi s 74 boda, dva boda manje od Atletica, dok je Osasuna 11. s 40 bodova. 

Ranije je Huesca slavila na svom terenu protiv Real Sociedada s 1-0 u pokušaju da se spasi ispadanja. 

Milan slavio, Inter blizu naslova

Nogometaši Milana prenoćit će na drugoj poziciji ljestvice talijanskog prvenstva zahvaljujući 2-0 (1-0) domaćoj pobjedi protiv Beneventa u susretu 34. kola.

Milan je poveo u samom otvaranju utakmice lijepim golom Calhanoglua (6), a pobjedu je potvrdio Hernandez (60) pospremivši odbijanac nakon udarca Ibrahimovića u mrežu.

Ante Rebić igrao je za Milan od 76. minute, dok Mario Mandžukić nije konkurirao za nastup.

S ova tri boda Milan je skočio s pete na drugu poziciju na ljestvici sa 69 bodova, jedan manje ima treća Atalanta, a po tri manje četvrti Napoli i peti Juventus. Svi oni će svoje susrete 34. kola igrati u nedjelju, Atalanta u gostima kod Sassuola, Napoli na svom terenu protiv Cagliarija, a Juventus u gostima kod Udinesea.

Benevento je ostao u zoni ispadanja, 18. sa 31 bodom, koliko imaju i 16. Torino, koji će u ponedjeljak igrati protiv Parme, te 17. Cagliari.

Ranije u subotu igrači Intera stigli su nadomak i teoretskog osiguranja 19. naslova prvaka Italije 2-0 (0-0) pobjedom na gostovanju kod posljednjeg Crotonea, kojega su tako i teoretski ispratili u drugu ligu. Strijelci za Inter bili su Eriksen (69) i Hakimi (90+2). Inter je do vodstva stigao preciznim prizemnim udarcem danskog veznjaka sa više od 20 metara, a pobjedu je Hakimi potvrdio iz protunapada nakon što su svi domaći jurnuli u napad po izjednačenje.

Marcelo Brozović igrao je čitav susret za Inter, dok je Ivan Perišić ušao u igru u 66. minuti. Vodeći Inter sada ima 82 boda te bi mogao slaviti naslov prvaka već u nedjelju ukoliko Atalanta ne pobijedi Sassuolo. Crotone je posljednji sa 18 bodova, a 17. Cagliari, koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak, bježi mu nedostižnih 13 bodova.

U prvoj utakmici dana Verona i Spezia su igrale 1-1 (0-0). Verona, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, povela je početkom drugog poluvremena golom Salceda (46), no važan bod Speziji u borbi za ostanak u Serie A osigurao je Saponara (86). Verona je ovim remijem prekinula niz od četiri uzastopna poraza, no ostala je 10. na ljestvici sa 42 boda, koliko ima i deveta Sampdoria, dok se 15. Spezia bodovno poravnala sa 14. Fiorentinom, oba sastava imaju po 34 boda, tri više od 18. Beneventa. Bivši hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić igrao je za Veronu od 60. minute, dok je Ivor Pandur ostao na klupi. Stoper mlade hrvatske reprezentacije Martin Erlić ostao je na klupi Spezije.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 34. kola engleskog nogometnog prvenstva Aston Villa je kao gost na Goodison Parku svladala Everton sa 2-1 (1-1).

Villa je povela u 13. minuti kada je Watkins oteo loptu Holgateu i svladao Pickforda, samo šest minuta potom Calvert-Lewin je poravnao udarcem glavom, da bi tri boda gostima osigurao El Ghazi lijepim udarcem u 80. minuti. Ovom pobjedom Aston Villa se vratila u gornji dio ljestvice, sada je deveta sa 48 bodova, četiri manje od osmog Evertona.

Ranije u subotu su igrači Manchester Cityja stigli na korak do osiguranja naslova prvaka Engleske 2-0 (0-0) gostujućom pobjedom protiv Crystal Palacea. City je pitanje pobjendika na Selhurst Parku riješio u razmaku od manje od dvije minute početkom drugog poluvremena. Prvo je Aguero sjajno primio loptu u kaznenom prostoru domaćih te snažnim udarcem pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Guaite za 1-0 u 57. minuti, da bi minutu i pol kasnije Fwerran Torres preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora povisio na 2-0.

City sada ima 80 bodova, 13 više od drugog gradskog rivala Manchester Uniteda te bi i teoretski mogao osigurati sedmi naslov prvaka u klupskoj povijesti već u nedjelju ukoliko United izgubi na svom Old Traffordu od Liverpoola. Crystal Palace je 13. sa 38 bodova.

Chelsea se 2-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Fulhama u zapadnolondonskom derbiju učvrstio na četvrtom mjestu ljestvice. Oba pogotka za Chelsea postigao je mladi Nijemac Havertz (10, 49), prvoga na sjajno proigravanje Mounta, a drugoga nakon dodavanja sunarodnjaka Wernera. Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić zbog ozljede mišića nije konkurirao za nastup u momčadi Chelseaja koji sada ima 61 bod, dva manje od trećeg Leicester Cityja, a šest, odnosno sedam više od petog West Ham Uniteda i šestog Liverpoola. Fulham je ostao 18. sa 27 bodova, čak devet manje od 16. Burnleyja i 17. Newcastle Uniteda koji drže posljednja dva mjesta koja osiguravaju ostanak.

Borussia Dortmund u finalu Kupa

Borussia Dortmund porazila je u polufinalu Njemačkog kupa s čak 5-0 drugoligaša Holstein Kiela i stigla do finala gdje će se sljedeći mjesec suprotstaviti RB Leipzigu.

Borussia Dortmund pogađala je četiri puta u 16 minuta u prvom poluvremenu, a dvaput je strijelac bio Amerikanac Giovanni Reyna, dok se najbolji strijelac Erling Haaland odmarao zbog ozljede mišića. U 16. minuti Reyna je otvorio golijadu i nastavio u 23. minuti. Kapetan Marco Reus se upisao u strijelce u 26. minuti, a Thorgan Hazard u 32.,pa je Borussia u samo 16 minuta "torpedirala" Kiel, koji je u drugom kolu eliminirao prvake i branitelje naslova Bayern.

Englez Jude Bellingham je u 42. minuti povećao na konačnih 5-0 i dao treneru Dortmunda Edinu Terziću priliku da osvoji svoj prvi trofej.

Dortmund, koji je posljednji put osvojio Kup 2017., suočit će se s Leipzigom, koji je u produžetku eliminirao Werder Bremen u petak, na berlinskom Olimpijskom stadionu 13. svibnja. 

Red Bull Salzburg osvojio Austrijski kup

Nogometaši Red Bull salzburga pobjednici su Austrijskog kupa za ovou sezonu, oni su u finalu igranom u Klagenfurtu svladali LASK iz Linza sa 3-0 (1-0).

Strijelci za sastav iz Salzburga bili su Berisha (45), Aaronson (67) i Mwepu (88).

Ovo je treći uzastopni osvojeni Kup za Red Bull Salzburg, ukupno osmi, a svih osam je osvojio u posljednjih 10 sezona. 

Vida igrao u uvjerljivoj pobjedi Besiktasa

Hrvatski reprezentativni stoper Domagoj Vida odigrao je čitav susret za Beskitas u uvjerljivoj 7-0 (5-0) domaćoj pobjedi protiv Hayatspora u susretu 39. kola kojom su stigli nadomak osvajanja 16. naslova prvaka Turske 

Vodeći Besiktas sada ima 81 bod, osam više uz utakmicu više od drugog Fenerbahcea, a devet više uz također utakmicu više od trećeg Galatasaraya.

Hayatspor je šesti sa 57 bodova

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Oneill
Oneill
08:31 02.05.2021.

Takö i treba kako igra zadnje vrijeme ali je sigurno dobar za našu Repku dobar ili ne ovdje se po € ma postavlja Repak a igrača boljih Doma ko kiše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije