Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN ČILIĆ:

Razočaran? Ne, sad sam vrlo ljutit!

Marin Čilić
Foto: Press Association/Pixsell
23.04.2015.
u 08:13

Hrvat izgubio u Barceloni od tenisača koji je prvi turnir osvojio tek 2015.

Marin Čilić u Barceloni je isplanirao idealan tjedan, družio se u nedjelju na treningu Barcelone s Ivanom Rakitićem, utorak navečer proveo je na tribini Nou Campa navijajući protiv PSG-a te maštao kako će u završnici tamošnjeg turnira, u subotu ili nedjelju, odmjeriti snage s kraljem zemlje Rafaelom Nadalom ili igrati protiv svog miljenika Keija Nishikorija. Trebao je to biti turnir njegova konačnog povratka...

Meki orah, slomljen zub

Međutim, boravak u Barci prekinut je naprasno, tek što je prespavao noć u kojoj se divio golovima Neymara – s turnira ga je izbacio Victor Estrella?! I to glatko, sa 6:4, 6:4, za svega 80 minuta.

– Nisam presretan kako sam igrao. Štoviše, nisam čak ni razočaran, već sam ljutit na samog sebe! – kazao je Čilić nakon meča. Izgubio je od tenisača o kojem bi se mogao napraviti film, Dominikanca koji je prvi turnir na Touru osvojio tek 2015. godine, a već mu je 34! Znači, najstariji koji je dosad osvojio ATP turnir. Štoviše, taj je 59. tenisač svijeta pobijedio samo u jednom meču na posljednjih pet turnira! Dakle, nije toliko tvrd orah na kojem bi osvajač US Opena trebao polomiti zube.

– Trebat će mi još mečeva da bih se vratio na stari put. Tražio sam od samog sebe da igram bolje. Ovakvi mi se dani, u kojima moja igra nije na nivou na kojem bih želio da bude, ne bi smjeli događati prečesto – samokritičan je prvi hrvatski reket. Međugorcu koji je često sam sebi najgori neprijatelj s obzirom na to da mu samopouzdanje treba "napumpati", što je savršeno lani učinio Goran Ivanišević, poraz od vremešnog Dominikanca neće biti od pomoći u toj borbi sa samim sobom.

Stradali Mayer i Tsonga

Ozljede vrhunskih sportaša gadna su stvar, vremena za oporavak nema. Propustio je Australian Open i Davisov kup, vratio se prošli mjesec na Tour u Indian Wellsu, a tek pobijedio u dva meča (Mayer, Tsonga) na posljednja tri turnira. Slabo. Za ulazak među pet najboljih tenisača svijeta, što je cilj našeg heroja, ovo nije pravi put...

>> Nastavlja se Čilićeva loša forma, ovaj put pobijedio ga je Estrella

Komentara 1

VR
Vojislav_Radakovic
22:38 30.04.2015.

Najstariji igrac koji je osvojio ATP turnir je Jimmy Connors (37), a iza njega je Ivo Karlovic (35).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije