Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATKO RUDIĆ Hrvatski izbornik četiri dana prije početka EP-a u Beogradu zadovoljan

Ratko Rudić: Ova momčad može igrati sa svakim

ost-02-txt.jpg
import
28.08.2006.
u 15:34

Do početka Europskog vaterpolskog prvenstva u Beogradu (od 1. do 10. rujna) ostala su samo četiri dana, a hrvatska reprezentacija u Rijeci i Crikvenici odrađuje posljednje pripreme. Izbornik Ratko Rudić ima u sastavu svih 15 igrača iako Tihomir Vranješ zbog ozljede još ne ulazi u vodu. Pozivanja novih igrača vjerojatno neće biti.

Vranješ je propustio puno treninga, više njih i Đogaš zbog ozljede ramena. No nadam se da je tu problemima kraj i da neće biti novih ozljeda ustvrdio je Rudić.
Kao što se zna, nakon što su otkazali Šimić i Smodlaka, reprezentacija je ostala i bez Frankovića i Kunca, pa Komadine i Dobuda. U momčadi nacionalnih dupina sad su neki novi klinci.

Mladi sidraš Muslim, ljevoruki Joković, Šetka i Marković odlično su se uklopili u sastav. Naša me desetkovana momčad u oglednim utakmicama sa Srbima i Rumunjima, koje su nam jako koristile, ugodno iznenadila. Vjerujem da su momci dobro iskoristili priliku za stjecanje iskustva. Kako su izgledale utakmice s europskim i svjetskim prvacima, reprezentacijom SCiG? Jesu li još uvijek onako snažni?

Ta je reprezentacija, što se vidi i po njezinim rezultatima, izvanredno kvalitetna. Odigrali smo s njima tri utakmice, dvije neodlučeno, a jednu smo izgubili. Oni su dokazali da su moćni, a mi da im možemo parirati kad zaigramo angažirano i disciplinirano. Tražim od igrača da takav pristup njeguju i u utakmicama s ostalim suparnicima zaključio je Rudić pohvalivši domaćine u Rijeci na izvrsnim uvjetima koje se im omogućili za pripreme.

Iako se na plivalištu na Kantridi svih ovih dana radilo, sve što smo zamislili to smo i ostvarili.


O medalji poslije

Iako se od naših vaterpolista u Beogradu očekuje medalja, za početak je važno osvojiti jedno od prvih triju mjesta u skupini koja vode u četvrtfinale (pobjednik skupine ulazi izravno u polufinale, dok drugi i treći iz jedne razigravaju s trećim i drugim iz druge skupine). Već u petak Rudićeve izabranike očekuju vrlo jaki Talijani, u subotu još jači Mađari, a u skupini su i Grci (treći u ovogodišnjoj Svjetskoj ligi), Nijemci i Slovenci. Izuzmemo li ipak nešto slabije Slovence, za tri mjesta koja vode dalje pet je kandidata. I zato je najbolje da se ponajprije usredotočimo na utakmice u skupini, a o medalji ćemo razmišljati poslije kazao je Rudić. (af)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije