Naslovnica Sport domaći nogomet

Raspuštena seniorska momčad Trogira

NK Trogir, klub osnovan 1912. godine, sve je izglednije, neće dočekati 100. rođendan. Golemi financijski problemi koji ga pritišću krivi su što seniori nisu odigrali dvije utakmice u Trećoj ligi, koje je klub sada član, te je time ispao iz natjecanja.
12. listopada 2009. u 15:07 1 komentara 11 prikaza
Nogomet

Seniorska momčad je raspuštena, natječu se juniori i kadeti, samo je pitanje dana kada će se klub i službeno ugasiti. Nova trogirska gradska vlast ne može i ne želi preuzeti klub s oko devet milijuna kuna duga, već želi ugasiti ovaj, a osnovati novi NK Trogir pod drugačijim imenom. Zato će podržavati mlađe uzrasne kategorije.

Za sve je, tvrde oni, kriva bivša klupska uprava na čelu s tadašnjim dogradonačelnikom Trogira Vinkom Brkanom, koji je počeo megalomanski pothvat građenja prvoligaša. Planirana je i gradnja stadiona u Divuljama, dovođeni su brojni igrači. Stigao je tako nekadašnji hajdukovac Ivica Pirić, nešto je zasigurno stajao i Darko Čordaš, no najviše Milan Rapaić. Nezapamćena pompa vladala je početkom prošle godine, kada je Miki prihvatio ponudu Trogira, poslije mu se zamalo priključio i Mornar. Trogirani su tada stremili vrhu, a danas su, manje od dvije godine kasnije, na samome dnu.

Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

  • pessimus:

    ne treba klub ugasiti. treba se amaterizirati i početi se natjecati u najnižem rangu. bilo bi tragično za grad trogir da se klub raspusti i to dvije godine prije proslave 100-te godišnjice.vjerujem da u gradu trogiru ima ljudi koji to neće dopustiti.