Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mateo Barać

Rapidovi navijači imaju Torcidin žar, u Austriji se igra brže nego u Hrvatskoj

Mateo Barać
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
13.12.2018.
u 15:50

Prvi dojmovi su sjajni. Igramo u jakom ritmu u Europskoj ligi i domaćem prvenstvu. Klub je velik i organiziran - kaže Barać

Svaki Hrvat koji je prošao kroz bečki Rapid ostavio je traga. Od legendarnog Cice Kranjčara koji je bio jedan od najvećih igrača u povijesti tog kluba, preko, primjerice, Nikole Jerkana ili Nikice Jelavića. Jedan od onih koji bi također mogao ostaviti trag svakako je i Mateo Barać (24). Stasiti stoper, 190 centimetara visok, koji je ovog ljeta došao iz Osijeka u jednom od najvećih transfera kluba iz Gradskog vrta.

Bio u A reprezentaciji

Mateo se odmah nametnuo kao glavna opcija u zadnjoj liniji, igra standardno, u prvenstvu i Europskoj ligi. Jasno je da je Barać sazrio kao igrač i kao osoba. Nakon nekoliko mjeseci u austrijskoj prijestolnici Mateo kaže:

– Prvi dojmovi su sjajni. Igramo u jakom ritmu u Europskoj ligi i domaćem prvenstvu. Klub je velik i organiziran. Imamo sjajne navijače koji nas vjerno prate, usporedio bih tu energiju s Torcidinom. Prosjek na utakmicama je oko 17 tisuća navijača. Tereni su sjajni, mentalitet mi odgovara. Dosta se trči, svi igraju agresivno, ima dosta mladih igrača.

Mateo je zadovoljan statusom.

– Prošao sam taj proces prilagodbe. Situaciju mi je olakšala i činjenica da sam odmah počeo dobro igrati. Sada smo fokusirani na europske utakmice u kojima nam jako dobro ide – ističe Barać.

Barać je bio u A reprezentaciji u siječnju 2017. godine u prijateljskoj utakmici s Čileom.

– Nitko sretniji od mene kada bih opet bio u reprezentativnom fokusu. Ne treba o tome posebno govoriti. Nastojat ću dati svoje na terenu. No ne opterećujem se, znam da ću svoje najbolje utakmice tek odigrati – ističe Mateo.

A u skupini Europske lige za prolazak u drugi krug Baraćevu Rapidu nedostaje bod koji mora ostvariti u zadnjoj utakmici protiv Rangersa. Dalje će iz te skupine vjerojatno proći i Villarreal.

– Nekima smo iznenađenje, nekima i ne. Rapid je veliki klub. U Europi nam se ove sezone dosta toga poklopilo. Ali očito imamo i kvalitetu kada smo u toj konkurenciji u situaciji izboriti drugi krug Europske lige.

Poklopilo se Rapidu i u Moskvi protiv Spartaka u kojoj je Mateo bio ponajbolji igrač.

– Pobijedili smo s 2:1, i to pogotkom u sudačkoj nadoknadi i tu nam se otvorilo. Nema ništa slađe nego kad zabiješ, a sudac potom odsvira kraj susreta. Pogotovu što smo igrali na 11 stupnjeva ispod nule. Meni je još posebno bilo važno jer prije te utakmice sam imao stanku zbog puknuća arkade na utakmici s Rangersom. Nisam sedam dana smio trenirati. Nadam se da će se dobra forma iz Europe odraziti na domaće prvenstvo.

A Rapid je u austrijskoj ligi trenutačno osma momčad s 19 bodova, tri manje od Sturma koji je na šestoj poziciji koja garantira doigravanje za prvaka.

Osmi na ljestvici

– Ubio nas je taj jaki ritam utakmica. Nismo naviknuti svaka tri-četiri dana igrati utakmice, no nadamo se borbi za prvaka. Veliki je to teret na igračima koji su okosnica momčadi, normalno je da umor odradi svoje.

Očito je pritisak golem...

– Ja ga ne osjećam posebno, možda još i zbog toga što tek učim jezik i ne pratim njihove medije koji svakodnevno pišu o toj velikoj utakmici protiv Glasgowa.

Baraću s Rapidom do zimske stanke sada slijede još dvije iznimno važne utakmice, Glasgow, a potom derbi s bečkom Austrijom... 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije