Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠ POČETAK

Rano upozorenje! Dinamo nikad nije izgubio u prvom kolu, ali i to se dogodilo...

18.07.2021.
u 09:00

U dosadašnjih 30 prvenstava to se plavima nije dogodilo, imali su niz od čak 25 pobjeda i pet neodlučenih rezultata.

Tradicije su tu da se ruše, reći će vam svi kad se o takvim podacima govori. Tako je i Dinamo u petak na startu prvenstva srušio jednu tradiciju, no nikomu u Maksimiru to nije drago. Naime, ovo je prvi put u Hrvatskoj nogometnoj ligi da je Dinamo poražen u prvom kolu. K tome, to mu se dogodilo u njegovu dvorištu, u Maksimiru.

Slaven Belupo zasluženo je pobijedio s 2:0 i postao prvi klub koji je pobijedio Dinamo u prvom kolu prvenstva. U dosadašnjih 30 prvenstava to se plavima nije dogodilo, imali su niz od čak 25 pobjeda i pet neodlučenih rezultata.

Krznar doživio isto što i Bjelica

No, došao je i taj neugodan poraz koji ulazi u klupsku povijest i statistiku. Za ulazak u anale krivi su si sami “stanovnici” ružnog maksimirskog stadiona. Jer, protiv Slavena Belupa igrali su baš po uzoru na svoj stadion, očajno. Pristup igrača, sam ulazak u utakmicu, nije bio dobar. U tome su plavi zakazali, pristup im je bio sličan pristupu gradskih vlasti kad počnu rješavati pitanje maksimirskog stadiona. Što zapravo čudi jer je trener Krznar dao priliku igračima koji se nadaju većoj minutaži u sezoni, koji se bore za mjesto u udarnoj postavi i za one najveće utakmice. Pa bi čovjek očekivao da će gristi. No, nisu samo oni podbacili, i oni koji su u bliskoj prošlosti puno igrali nisu bili ništa bolji.

Najlakše je sada prstom uprijeti u Dominika Livakovića. Istina, primio je pogodak kakav ne bi smio, teško je pogriješio na način koji mu nije svojstven. No, što su do te 51. minute i Livakovićeva nespretnog poklona neumoljivom Krstanoviću napravili njegovi suigrači? Baš ništa, u prvom poluvremenu uputili su jedan slabašan udarac sa 16 metara koji je išao unutar okvira vrata. Livaković je vrhunski vratar, ali i takvima se dogodi pogreška. Na strau sad pitanje je li uopće on trebao biti na vratima kad se tek vratio s godišnjeg odmora. Kao što bi sad bilo pogrešno maknuti ga s vrata za susret s Omonijom u utorak.

16.07.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 01. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo. Lovro Majer. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Krznaru se dogodilo isto što i Bjelici protiv Rudeša prije tri godine. Bjelica je puno rotirao, svih 11 igrača, ali nije to bio razlog za mršavih 1:1, taj bod u sudačkoj nadoknadi izvukao je za Dinamo Perić. I tada je problem bio u pristupu u prvom poluvremenu.

– Ne možete očekivati da ćete pobijediti počnete li igrati tek u 46. minuti – rekao je tada Bjelica.

I Krznarova momčad počela je bolje igrati tek od 46. minute, presjekao ju je taj pogodak Krstanovića. Imali su plavi prilika koje se moraju iskoristiti, a onda su ponovno kažnjeni. Da nisu primili taj drugi pogodak, pri čemu su svi ispali iz igre nakon sjajne lopte Glavčića za Bogojevića, možda bi opet Perić spasio bod u sudačkoj nadoknadi.

Nikad poraz nije dobro došao, no sad bi plavi mogli iz njega štošta naučiti. I morat će žele li preskočiti novu stubu prema Ligi prvaka. Uoči dolaska ciparske Omonije, poraz nije dobar za samopouzdanje, ali je dobar poziv na ozbiljnost. Plavi su s dvije pobjede izbacili islandski Valur, ali su i u te dvije pobjede pokazali da nisu na pravoj razini iako su u prvoj utakmici igrali dobro i trebali uvjerljivo pobijediti, ali su onda u završnici pogubili konce i primili dva pogotka. S ova dva primljena pogotka od Slavena jasno je da trenutačno nisu ni defenzivno na razini od prošle sezone. Podsjetimo, plavi su skupinu Europske lige prošli bez primljenog pogotka sve do posljednjih minuta posljednje utakmice protiv CSKA, utakmice u kojoj se ni o čemu nije odlučivalo. A sad su protiv znatno slabijih momčadi, koje više misle na obranu, Valura i Slavena, u tri utakmice primili četiri pogotka.

S ovom igrom neće proći Omoniju

– Treba zaboraviti utakmicu sa Slavenom i bolnost tog poraza valja pretočiti u dodatni elan za susret s Omonijom – kazao je Krznar.

Možda trener Dinama ima kakvu tabletu pa plavi dožive amneziju i zaborave događaje u petak na startu lige, ali prije će sam Krznar morati raditi na “glavama” svojih igrača. U HNL-u ima vremena za popravni, ali Omonia je ključ europske sezone, pobjeda donosi Dinamu igranje u nekoj od europskih skupina, mogu do Lige prvaka, Europske lige, a u najgorem slučaju do skupine Konferencijske lige. Samo, neće pobijediti Ciprane budu li igrali kao u petak.

Ključne riječi

Komentara 1

PV
prcko.vitamincic
13:56 18.07.2021.

To se zove isplata bonusa ili sigurna oklada. Pogledajte koji je koeficijent bio na Koprivničance. Čisto pranje novca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije