Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barcelona

Rakitić u nemilosti trenera: Valverde ga izostavio za dvoboj s Villarrealom

Ivan Rakitić
23.09.2019.
u 18:03

Stvar je u tome što imam puno igrača na sredini terena. Velika je konkurencija. Vidjet ćemo što će biti u subotu - izjavio je Valverde

Trener španjolskog nogometnog prvaka Barcelone Ernesto Valverde (55) izostavio je hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića s popisa kandidata za sutrašnju ligašku utakmicu protiv Villarreala.

Rakitić je u subotu prvi put ove sezone istrčao u udarnoj postavi katalonskog sastava na gostovanju kod Granade. Barca je izgubila s 0-2, a Rakitić se utopio u nemoć svoje momčadi te je zamijenjen u 62. minuti kada je ušao vezni Arturo Vidal. Dva dana kasnije Valverde je prekrižio Rakitića za utakmicu protiv 'Žute podmornice', a na listu je ušao ofenzivni Ousmane Dembele koji je bio mjesec dana ozlijeđen.

Ivan Rakitić
1/6

- Stvar je u tome što imam puno igrača na sredini terena. Velika je konkurencija. Vidjet ćemo što će biti u subotu - izjavio je Valverde

Rakitić je u prethodnih pet utakmica, tri puta ulazio s klupe a dva puta ga Valverde nije uvodio u igru. Hrvatski reprezentativac je prošle sezone imao 54 nastupa za Barcelonu, a toliko utakmica je odigrao još samo vezni Sergio Busquets.

Valverde dosad nije imao toliki broj veznih igrača. Za tri pozicije na sredini terena u formaciji 4-3-3 konkuriraju Rakitić, Busquets, Frenkie de Jong, Sergi Roberto, Arthuro Melo, Artur Vidal i Carles Alena. Svi osim Rakitića nalaze se na popisu za utakmicu s Villarrealom.

Barcelona je slabo startala u sezonu upisavši samo dvije pobjede u šest utakmica. Na četiri gostovanja je dva puta izgubila a dva puta odigrala neriješeno.

- U nogometu pričamo o krizi koja traje tri dana, a za tri dana možeš i izaći iz krize. To je ono što želimo, ovoga tjedna želimo osvojiti šest bodova. Tada ćemo svi biti mnogo mirniji - kazao je španjolski stručnjak.

Valverde je naglasio kako su treneri stalno pod povećalom, a to je još izraženije u Barceloni.

- Prethodnih godina smo napravili veliku prednost, no ove sezone nismo startali kako treba. Moramo naći izlaz iz ove situacije, kao što smo to uradili prošle godine. Neke stvari moramo popraviti, kao što je igra u napadu - zaključio je Valverde.

Barcelona se nakon pet kola nalazi na osmom mjestu Primere sa sedam bodova, četiri manje od vodećeg dvojca Athletico Bilbao i Real Madrida.

Barcu u utorak očekuje utakmica protiv Villarreala na Camp Nou, a u subotu gostuje kod Getafea.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
18:28 23.09.2019.

Sta ga briga, sad nosi hrvatski dres i u barceloni

Avatar Idler 3
Idler 3
20:05 23.09.2019.

Zato je Barca osma s dva poraza....valjda zadnjih deset let ni mela lošiji start.....al nek ste vi nami veseli porad Ivana !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije