Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADA REPREZENTACIJA

Rakitić: Slomio nas je put, 
11 sati od Cipra do Slovačke

Ivan Rakitić
Vjeran Žganec-Rogulja | Pixsell
16.11.2009.
u 19:48

Odavno je na zid plavog salona u Maksimiru tadašnji direktor plavih, a danas glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, zalijepio Euripidovu sentenciju: "Nikad se nemoj zamoriti u pomaganju svojoj domovini".

Došao sam pomoći

Parafrazirajući Johna F. Kennedyja, malo se tko kod nas zapita što može učiniti za svoju domovinu, uglavnom svi pitaju što domovina čini za njih. No, Ivan Rakitić pokazao je da se može i drukčije promišljati domoljublje. Možda nije bio sretan kad ga se tražilo da kao standardni reprezentativac igra za mlade, ali došao je. I nije među tim dečkima glumio zvijezdu, pokazao je svima kako se ponaša profesionalac, kako igra profesionalac. Stoga ne čudi što ga je i izbornik mladih Dražen Ladić hvalio.

– Došao sam igrati, nisam tu da bih se šetao. Uostalom, ljudi u mladoj reprezentaciji sjajno su me primili i želio sam im igrama sve to vratiti, igrao sam za te ljude, ali i za svoju domovinu – govorio je Ivan Rakitić za boravka u Slovačkoj pripremajući se za trening u gradu Zlatim Moravcima.

Reprezentacija je smještena u Nitri, u hotelu “Zlatni ključ”, pola sata vožnje od Zlatih Moravca. No, daleko je od Cipra s kojeg su naši mladi reprezentativci doputovali u nedjelju navečer i donijeli tri boda.

– Ne spominjite taj put, slomio nas je, jedanaest smo sati bili na putu – kaže Ivan.

Dva i pol sata autobusom do zrakoplova u Larnaci, tri sata i 40 minuta zrakoplovom do Beča pa još dva i pol sata autobusom do Nitre nije lako.

– Do utakmice ćemo biti spremni, moramo biti jer na ta smo putovanja krenuli po svih šest bodova. A sa Slovačkom moramo igrati i mnogo bolje nego na Cipru da bismo uspjeli. Slovaci su odlični, pa i mi moramo igrati bolje nego u prošloj utakmici da bismo osvojili bodove.

Ćirini su bili bolji

Šteta što se Srbija vratila nakon što je od Norveške gubila 0:2.

– Ne zanima me kako je igrala Srbija, ne treba gledati na nju, nego na sebe, trebamo pobijediti u Slovačkoj.

Hoćete li i dalje igrati za mlade?

– Ovisno o kalendaru natjecanja mlade i A reprezentacije, razgovarat ću s izbornicima obje vrste, pa ćemo vidjeti.

Ivan je pratio i razigravanje za odlazak na SP.

– Šteta što Ćirina reprezentacija nije zabila gol, više je pokazala od Portugala. Bit će teško u uzvratu.

U mladoj vrsti Švicarske nema igrača za Hrvatsku

Švicarci su likovali kad su izborili Svjetsko prvenstvo a Hrvatska nije. Njihovi mediji zbijali su šale na račun Ivana Rakitića i Mladena Petrića zato što su odlučili igrati za Hrvatsku, a ne za Švicarsku.

Novi razlog za nogometno zadovoljstvo u Švicarskoj je njihova reprezentacija do 17 godina koja je postala svjetski prvak. Pa, možda u tim redovima ima pokoji igrač i za našu reprezentaciju, s obzirom na šarolikost podrijetla njihovih reprezentativaca (Ben Khalifa, Xhaka, Rodriguez, Kasami, Kiassumbua, Seferović, Hajrović, Nakić, Mijatović).

– Veselim se što su prvaci, to je dobro za Švicarsku, ali na žalost, nema igrača koji bi mogli igrati za Hrvatsku – kazao je Ivan Rakitić.

Dakle, Haris Seferović, Sead Hajrović i Igor Mijatović nemaju hrvatskih korijena. Ima ih samo Maik Nakić, no tko zna je li kapacitet za kockaste.

Komentara 6

A1
Augsburg_1
22:50 16.11.2009.

Znate li vi pojedinci sto je to ponos, moja obitelj i ja skupa sa njima smo davno mogli uzeti njemacko drzavljanstvo iako nisam igrac iako bi mogao imati neke povlastice NIKAD nebi prodao to sto jesam.Covjek sve moze prodati ali svoje dostojanstvo i ponos NIKAD.

KO
komando
20:30 16.11.2009.

Da šteta što nema izdajnika kao Rakitić kojem je Švicarska dala sve!

Avatar Glina74
Glina74
20:38 16.11.2009.

Halo HNS evo opet mnogo igrača u ŠVICI sa IĆ i biče opet službenih putovanja po Švicarskoj ili je Srebrić sa koferom več tamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije