Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKOTSKI STRUČNJAK

Rakitić odveo Sevillu do sedmog trofeja: 'Ivan je senzacionalan igrač. Bio je veličanstven'

Sevilla v AS Roma - UEFA Europa League - Final - Puskas Arena
Foto: Jonathan Moscrop
1/8
01.06.2023.
u 07:09

Sjajni hrvatski veznjak odradio je svih 120 minuta i bio precizan u raspucavanju jedanaesteraca

Nogometaši Seville po sedmi put su osvojili Europsku ligu, u finalnom susretu u Budimpešti španjolska momčad je pobijedila Romu nakon jedanaesteraca s 5-2 (1-1, 1-1). Nakon 90 minuta rezultat je bio 1-1, a isti je rezultat ostao i nakon 120 minuta. Tijekom jedanaesteraca svi su izvođači Seville bili precizni, redom su pogađali Ocampos, Lamela, Rakitić i Montiel za slavlje. Kod Rome je pogodio samo Cristante, dok je potom udarac Mancinija obranio Bono, a Ibanez je pogodio vratnicu.

Osim samog naslova pobjednika ovog natjecanja, ovo je finale imalo još jednu težinu. S obzirom da ni jedna od ove dvije momčadi kroz svoja nacionalna prvenstva nije osigurala igranje u Ligi prvaka iduće sezone, pobjednik je kao nagradu dobivao odlazak u to elitno natjecanje što je zaslužila Sevilla.

GALERIJA Sevilla i Ivan Rakitić poslije drame penala osvojili Europsku ligu

Sevilla v AS Roma - UEFA Europa League - Final - Puskas Arena
1/8

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić po drugi put je u karijeri sa Sevillom osvojio pobjednički pehar Europske lige, prvi puta je slavio 2014. godine. Don Hutchinson, bivši škotski nogometaš i igrač Liverpoola te Evertona, oduševljen je igrom bivšeg vatrenog u velikom finalu Europske lige. 

VEZANI ČLANCI:

- Suso i Lamela su tehnički dobri igrači koji mogu čuvati loptu, a Sevilla ih je ubacila u igru. Rakitić je odigrao dobru utakmicu. On je senzacionalan igrač i u ovoj je utakmici bio veličanstven. Stalno ponavljam koliko je Sevilla dobro igrala kada je imala posjed, a Rakitić je bio ključan - rekao je Hutchinson, koji je danas zaposlen kao stručni komentator. 

Komentara 2

SS
sokac sa drave
08:18 01.06.2023.

Igrao bi i dan danas da ga kamenjarci nisu mobingom,napadom na kucu gdje su bili na nasem moru jednostavno protjerali.Prijatelj Duje iz splita mi kaze cuj sokac trazili smo mjesto u repki za naseg Vlasica i zakljucili smo da upravo Rakitic mora ca.Pa kako pitam u rusiji je Raketa bio nas najbolji igrac?Nista to ne znaci Vlasic je nas a Rakitic je vas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije