Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR IZBOR

Rakitić: Ne žalim što sam izabrao Hrvatsku

Mladen Petrić
Pixsell
16.10.2009.
u 14:16

Švicarski dnevnik Blick donosi priču o hrvatskim reprezentativcima Mladenu Petriću (28) i Ivanu Rakitiću (21), dvojcu koji je svojedobno trebao nastupati za reprezentaciju Švicarske.

I Rakitić i Petrić su međutim izabrali reprezentaciju Hrvatske ispred Švicarske, zemlje u kojoj su stvorili svoje nogometno ime i napravili prve korake, a Blick navodi kako im u aktualnoj situaciji ima biti žao zbog njihove odluke budući Švicarska ide na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku, dok će hrvatski igrači Mundijal pratiti pred televizorima što je “slatka zadovoljština brojnim Švicarcima.”

Petrić je rođen u Dubravama kraj Brčkog, a nakon odrađenog juniorskog staža u lokalnom niželigašu Neuenhofu gdje je stekao svoje nogometno znanje, seniorsku karijeru započinje kao 17-godišnjak u švicarskom drugoligašu Badenu. Iako je igrao i za hrvatsku i za švicarsku juniorsku selekciju, kasnije je izabrao Hrvatsku i za A je vrstu debitirao 2001. godine, a standardni je član postao 2006. u ljeto zbog sjajnih igara u dresu Basela.

Rakitić je rođen u Švicarskoj, u Rheinfeldenu. Zabio je prve golove za FC Möhlin-Rigburg, a kao sedmogodišnjak se preselio u omladinski pogon Basela i ostao mu je vjeran do 2007. kada ga je kupio Schalke. Nakon sjajne sezone 2006/07 u kojoj je bio nositelj igre momčadi na kraju je izabrao nastupati za hrvatsku reprezentaciju (debitirao u kolovozu 2007.), prouzročivši sukob hrvatskog i švicarskog nogometnog saveza.

“Švicarska je bila bijesna. Dva talenta su pobjegla, gdje je zahvalnost? Uslijedile su prijetnje švicarskih navijača, a sada napokon oni imaju svoju zadovoljštinu, Švicarska je na SP-u, a pogledajte samo Petrića i Rakitića”, piše Blick.

- Ljudi znaju biti zlokobni. Mogu to razumjeti – rekao je Rakitić, koji se iako tužan zbog hrvatskog neplasmana na SP, veseli odlasku Švicarske na Mundijal, ali ne žali za izborom koji je odnio.

- Na kraju ipak imam puno prijatelja u Švicarskoj i osjećam se djelomično Švicarac. Naravno da bih radije bio na SP-u, ali ne žalim zbog svoje odluke.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije