Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABIO ATLETICU

Rakitić: Volim Sevillu, za mene ne postoji nitko drugi

Ivan Rakitić
Foto: Press Association/PIXSELL
20.01.2014.
u 11:41

- Ma bitno je da ekipa igra dobro - rekao je skromno Rakitić nakon pogotka Atleticu.

Kapetan Seville Ivan Rakitić (25) blistao je od sreće nakon što je svojim pogotkom donio bod s teškog gostovanja kod Atlético Madrida te potpuno zakomplicirao prvenstvo.

Sinoćnjim golom iz jedanaesterca za 1:1 na Vicente Calderónu, hrvatski veznjak je kompletirao golgetersku seriju protiv najvećih u Španjolskoj. Ove sezone, naime, već je zabio dva gola Realu na Santiago Bernabéu te jedan Barceloni na Camp Nou.

- Ma bitno je da ekipa igra dobro - rekao je Večernjem listu nakon utakmice, dok se gomila španjolskih i stranih novinara gurala da dođe do njegove izjave. U 18 utakmica zabio je 9 pogodaka.

No gol Atléticu za Rakitića ima posebno značenje. Upravo je protiv te ekipe na startu prvenstva prvi put istrčao kao kapetan Seville. U emotivnom trenutku supruga Raquel mu je predala tek rođenu bebu s kojom je utrčao na središte terena uz ovacije tisuća navijača. No domaći poraz od 3:1 pokvario je slavlje i najavio neizvjesnu sezonu.

'Pokazali smo zube'

Nakon posrtanja protiv Seville crveno-bijeli iz Madrida propustili su priliku preuzeti vrh prvenstva. Barcelona i Atlético sada imaju po 51 bod, a Real Madrid 50 pa će utrka za naslov prvaka biti neizvjesna do kraja.

- Atlético je kandidat za titulu, no pokazali smo mu zube - rekao je Rakitić.

Sedmoplasirana Sevilla s 31 bod počela je borbu za četvrtu poziciju koja dogodine vodi u Ligu prvaka.

- Prolazimo kroz evoluciju, igramo sve bolje i bolje - istaknuo je trener Unai Emery. U prvom dijelu utakmice odlučio se za defenzivniju varijantu u kojoj je Rakitić bio visoko prema naprijed, od kuda je kroz sredinu nastojao ići u kontru.

No primljeni gol u 18. minuti te nedostatak prigoda natjerali su Emerya na poluvremenu za izmjenom formacije u kojoj je Rakitić ostao u sredini no povučenije iza napadača.

- Rakitić je naša snaga. U oba načina igre dobro odrađuje posao - pohvalio ga je nakon utakmice. Protivnički trener Diego Simeone napomenuo je da su Rakitić i Bacca u drugom dijelu dobro blokirali otvaranja Atlética prema naprijed, onemogućavajući kontranapade.

Hrvatski igrač, koji je tijekom susreta zračio sigurnošću, a onda poveo suigrače prema tribini sa Sevillinim navijačima, najbolje je ocijenjen u španjolskim medijima.

'Za mene postoji samo Sevilla'

Nesumnjivo, Ivan Rakitić živi svoje najbolje dane u Sevilli. Prošli tjedan izabran je u 11 najboljih u polusezoni španjolskog prvenstva, a ovaj tjedan njegov brat i menadžer Dejan dolazi na potpis novog ugovora. Pogodak i igra protiv Atlética dodatno su mu pojačali poziciju. Iako je uprava kluba poručila da ga pod svaku cijenu želi i nakon 2015., kada mu istječe postojeći ugovor, mnogi nagađaju da bi već na ljeto mogao otići.

U novom ugovoru trebala bi se naći klauzula prema kojoj može prijeći u drugi klub ukoliko stigne ponuda između 24 i 28 milijuna eura, a ne kao dosad 40. Takav ugovor imale su lani zvijezde Seville Negredo i Navas, danas igrači Manchester Cityja.

- Sviđa mi se igrati u Sevilli, danas, sutra, u budućnosti, zauvijek. Zahvalan sam joj na svemu što imam i za mene ne postoji nitko drugi - poručio je Rakitić koji je u klub došao 2010. iz Schalkea.

Uz Rakitića i Modrić je ovo kolo odigrao sjajnu utakmicu u Realovoj pobjedi 5:0 nad Betisom, pa se o dvojicu Hrvata govori po madridskim kafićima i ulicama te piše po novinama. Izbornik Niko Kovač ima razloga biti zadovoljan.

>> Rakitić u idealnoj momčadi, za Modrića i Messija nije bilo mjesta

Komentara 4

IN
Inspector
17:07 20.01.2014.

Iskrene cestitke Rakiticu, odlican posao odradjujes u Sevilli!

DA
davos24
18:12 20.01.2014.

Raketa majstore, nemoj samo otići za neki "super mega klub" koji ne jamči minutažu. Sevilla je fantastičan klub sa fantastičnim navijačima, nije to Real gdje igrač traje dok igra dobro.

AN
Andreeejjj
17:44 20.01.2014.

Raketa je već duže vrijeme naš daleko najbolji vezni igrać, na žalost selektori to ne vide!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije