Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGOVORILI GA

Räikkönen: Pomoći ću Massi da dođe do naslova

massa-txt.jpg
import
22.10.2008.
u 19:45

Nije poznato koliko ga je bilo potrebno nagovarati, no dugo je trebalo Kimiju Räikkönenu da javno obznani da je spreman pomoći momčadskom kolegi u borbi za naslov svjetskog prvaka.

Aktualni svjetski prvak u Ferrariju izgubio je svaku šansu za ponavljanje prošlogodišnjeg uspjeha, dok je Felipe Massa još uvijek u matematičkim kombinacijama koje bi ga krajem sezone mogle okruniti i donijeti mu svjetski naslov.

Sedam bodova manje (94-87) od vodećeg u ukupnom poretku vozača, McLarenova Lewisa Hamiltona, nude Massi nekakve šanse, no za dobar rezultat bit će potreban timski rad, odnosno Räikkönenova pomoć. Do kraja natjecateljske sezone ostala je još samo jedna utrka, a nju će Massa voziti 2. studenog pred domaćim navijačima na stazi Interlagos za Veliku nagradu Brazila.

Još je početkom listopada Luca di Monezemolo, predsjednik Ferrarijeve momčadi u Formuli 1, nagovijestio ovakav rasplet sezone. No, tek sada se Räikkönen obratio javnosti s pristankom:

- Bilo bi mi drago kad bih mu na bilo koji način uspio pomoći da osvoji naslov svjetskog prvaka. Jednom kada izgubite mogućnost borbe za naslov, svejedno vam je hoćete li na kraju biti drugi ili treći, sve dok Ferrari time ne gubi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije