Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turniri RL u Dubrovniku i Splitu

Novi Beograd pomeo hrvatsku konkurenciju, ne kaže se uzalud: koliko para toliko muzike!

Zoran Bajić
Marko Prpić/Pixsell
25.02.2023.
u 14:28

Iznenađenje posljednjeg dana: Mladost pobijedila Jug AO s 18:12 (4:4, 4:3, 7:2, 3:3). Ne sjećamo se kad su žapci bili tako dominantni protiv gospara u Dubrovniku i još su postigli čak 18 pogodaka

Posljednji turniri Premijerne regionalne vaterpolske lige u Dubrovniku i Splitu obilovali su iznenađenjima, a najveće je svakako subotnja pobjeda Mladosti nad Jugom AO sa 18:12 (4:4, 4:3, 7:2, 3:3). Ne sjećamo se kad su žapci bili tako dominantni protiv gospara u Dubrovniku i još su postigli čak 18 pogodaka. Strijelci za Mladost bili su: Gluhaić (5), Mijić (3), Elez (2), Herceg (2), Vrbnjak (2), Fabris (2), Bušić i Adeišvili. 

I ne može se reći da je to pobjeda mladostaša u nevažnoj utakmici. Zagrepčanima je ona donijela peto mjesto (ispred Crvene zvezde), a Dubrovčane je u polufinalu završnog turnira poslala na Novi Beograd (u drugom polufinalu sučelit će se splitski Jadran i kragujevački Radnički). No, treba reći da je Jug zaigrao bez Mare Jokovića, kojega je trener Vjekoslav Kobešćak čuvao za utakmicu Lige prvaka s mađarskim OSC-om koja se u utorak igra u Gružu.

Daleko najvažnija utakmica bila je ipak ona od dan prije između Juga i Novog Beograda koja je odlučivala o prvom mjestu na tablici o i tome koja će momčad biti domaćin završnog turnira. Novi Beograd je pobijedio s 13:10, pa će Beograđani organizirati Final Four četiri najuspješnije momčadi 25. i 26. ožujka.

U Novom Beogradu, podsjetimo, osim ponajboljih igrača srbijanske reprezentacije, igraju i stranci: Španjolac Granados, Grci Vlachopoulos i Skoumpakis te brazilski vratar Fernandes. I tu očito vlada ona stara narodna: koliko para toliko muzike!

Rezultati posljednjeg 12. kola - turnir u Dubrovniku: Novi Beograd - Primorac 18:10, Mladost - Jug AO 18:12, Šabac - Jadran (HN) 17:12; turnir u Splitu: Jadran (S) - Partizan 18:6, Radnički - Mornar BS 14:9, Crvena zvezda - Solaris 12:10. Poredak nakon ligaškog (turnirskog) dijela: Novi Beograd 33, Jadran (S) 27, Radnički 25, Jug AO 24, Mladost 20, Crvena zvezda 19 itd.

Komentara 1

TR
Travno221
20:40 25.02.2023.

Izgubili smo korak s Europom, a sad su nas i Srbi pretekli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije