Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk - Split 2:1

Pušnik: Prvo poluvrijeme moji igrači kao da su pili kavu na Rivi

Hajduk - Split
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/5
16.10.2016.
u 19:57

- U prvom dijelu smo kontrolirali igru, ali u nastavku smo dosta pali. Imali smo problema, tri-četiri igrača zbog želučanih tegoba

Dugo je izgledalo da će biti po onoj nekadašnjeg kapetana Hajduka Gorana Milovića, koji je jednom kazao "kad je velika fešta, onda mi sve u.....o". Tijekom dana na Pjaci je održana velika svečanost na kojoj je potpisan ugovor između udruge Naš Hajduk i tvrtke Tommy o ustupanju gotovo 25 posto dionica. Veliki je to korak naprijed u priči oko narodnog Hajduka. A Split je u gradskom derbiju, pogotkom Ivana Pešića u 42. minuti (nakon 635 minuta posta "crveni" su postigli gol), Hajduk se mučio i mučio. Momčad Marijana Pušnika nije mogla do igre, formacija s Vlašićem na poziciji polušpice, iza napadača Futacsa i Saida, nije davala rezultata. Sijevnula je ta jedna kontra, Jakić je odlično proigrao Pešića, koji je mirno zatresao Hajdukovu mrežu. U nastavku je Hajduk jurnuo, stisnuo Split, a u 56. minuti Boljat je odgurnuo Saida u kaznenom prostoru Hajduka. Dvojbi za suca Burila nije bilo, a kazneni udarac sigurno je izveo Marko Futacs. Hajduk je nastavio pritiskati, ali Duka je u nekoliko navrata bio siguran. Tako je sve bilo do 81. minute kada je stvar u svoje ruke uzeo "joker" Marijana Pušnika. Tomu Bašića je u 74. minuti uveo u igru, a ovaj mu je uzvratio prekrasnim pogotkom. U maniri pravog majstora, povukao je loptu i onda lijevom nogom pogodio u same rašlje. Ima taj 19-godišnji momak dinamita u toj ljevici, već je to pokazao u nekoliko navrata, a ovaj put je donio važnu pobjedu Hajduku.

- U prvom dijelu smo kontrolirali igru, ali u nastavku smo dosta pali. Imali smo problema, tri-četiri igrača zbog želučanih tegoba (Splitovci su imali trovanje prije par dana, nap.a.) tražili su promjene, dvojica su se ozlijedila, pa sam morao raditi neplanirane promjene - kazao je Splitov trener Vjekoslav Lokica.

Trener "bijelih" Marijan Pušnik bio je svjestan slabe igre svoje momčadi, Bašića je ubacio u igru i kazao mu da se drži desne strane i ulazi na udarac što se pokazalo dobitnom kombinacijom.

- Bio je ovo emotivan dan, sve ono što se događalo na Pjaci ostavilo je dojma. Ta energija, koju nam daju navijači svi mi u klubu moramo prenijeti na teren. Prvi dio utakmice bilo je loše, jedno od lošijih otkako sam ja trener. Činilo mi se da su u prvom dijelu moji igrači bili na Rivi na kavi. Nismo trčali, nije bilo protoka lopte, ali na kraju je važna pobjeda. U drugom dijelu smo imali više od jedanaest udaraca, dosta ubačaja i na kraju smo zasluženo pobijedili. Bašić je dao krasan gol, to je jedan od onih koje nazivamo eurogolom, svaka mu čast - rekao je Pušnik.

Inače, zanimljiva je bila uvertira gradskom derbiju. Po nalogu HNS-a uoči utakmice igrači su morali istrčati s transparentnom "Loptom protiv nasilja, diskriminacije, rasizma i huliganizma u Europi", sudačka četvorka, u znak podrške pretučenom Brunu Mariću bila je u majicama s natpisom "Stop nasilju, Pokažimo crveni karton nasilju, svi za jednog, jedan za sve", a igrači Hajduka su istrčali u majicama s natpisom "Stop nasilju nad hrvatskim nogometom". A u svečanoj loži nije bilo čelnika klubova. Hajdukovi su, da bi pokazali zajedništvo s navijačima, bili na istoku, zapadu i sjeveru (Kos, Branco i Šalinović bili su na sjeveru), a Žužuli su se smjestili na jug.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 14

ZD
Zdravkecmali
20:32 16.10.2016.

Ni slova o penalu. Ma jasno. Da je takav penal suđen kontra hajduka vristili bi opet. Licemjeri bijedni

Avatar cluesblues
cluesblues
20:41 16.10.2016.

igrac utakmice burilo - uplasio se covjek za svoju obitelj pa je samo cekao da neko od hajdukovaca padne da im moze ponizno svirat penal…valjda ga sad nece izbatinat...

Avatar mlijeko
mlijeko
21:36 16.10.2016.

Sudac današnje utakmice Burilo samo što nije sam uzeo loptu i ugurao je u mrežu Splita. Said pada bolje od Zlatka Vujovića .A sudac je jedva to čekao i 7 puta oko 16 metara svira slobodnjake, a penal ne bi sudio ni Kos a ni Pušnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije