Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedno za Dinamo

Pučki pravobranitelj Malčić ministarstvu ponovio svoj zahtjev

Karlovac - Dinamo (1)
Slavko Midžor, Kristina Štedul Fabac/Pixsell
07.02.2011.
u 11:42

Pučki pravobranitelj Jurica Malčić obratio se Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa nakon što je građanska inicijativa Zajedno za Dinamo ponovno upozorila javnost na nezakonitosti u nogometnom klubu Dinamo

U svom pismu od 28. siječnja 2011. godine, potvrdio je da se Zdravko Mamić nalazi u sukobu interesa te da ne može biti izvršni dopredsjednik NK Dinamo s obzirom na to da je njegov sin Mario Mamić licencirani nogometni menadžer koji se bavi transferima igrača.

MZOŠ je navedeni sukob interesa priznalo još 2007. godine, ali do danas nije učinilo ništa po tom pitanju. Zbog toga je pučki pravobranitelj ministarstvu ponovio svoj zahtjev za provođenje nadzora zakonitosti u NK Dinamo, uključujući zakonitost imenovanja Božidara Šikića, Zvezdana Cvetkovića, Vlatka Markovića, Srećka Ferenčaka i Damira Vrbanovića u tijela i upravu NK Dinamo.

Pučki pravobranitelj se na pritužbu građanske inicijative Zajedno za Dinamo obratio i Gradskom uredu za opću upravu zahtijevajući njegovo očitovanje na navode da Statut NK Dinamo nije u suglasnosti sa Zakonom o udrugama. Naime, unutarnji ustroj NK Dinamo nije zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog očitovanja volje članova, kako traži navedeni zakon.

Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo pozdravlja napore pučkog pravobranitelja Jurice Malčića usmjerene na zaštitu zakonitosti u NK Dinamo. Posebno važnim smatramo njegov zaključak da se Zdravko Mamić nalazi u sukobu interesa te da zbog toga ne može obnašati funkciju izvršnog dopredsjednika kluba. U tom svjetlu moglo bi se postaviti i pitanje valjanosti ugovora vezanih uz prodaju igrača NK Dinamo koje Zdravko Mamić potpisuje, što nije u interesu ni kluba ni igrača.

Sukladno zahtjevima pučkog pravobranitelja, očekujemo postupanje i odgovore nadležnih službi Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Grada Zagreba u zakonskom roku od 30 dana.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na e-mail inicijative ili na broj mobitela 099/772-9949.

S poštovanjem, Zajedno za Dinamo

Komentara 5

DU
duvno
21:21 08.02.2011.

Uzalud vam trud sviraci.....nedaj se maminjo ovoj proleterskoj kliki,zamotanu u gradjanske manire

Avatar PTB
PTB
15:51 07.02.2011.

Hoće li više te institucije nešto učiniti?

AA
aazg
12:48 07.02.2011.

Napokon reakcija na kršenje zakona RH. Rupe u zakonu ne postoje samo nema političke volje da se kršenje zakona procesuira. Dostupan je Zakon o sportu RH na internetu pa pročitajte članke 27. i 34. Čeka se na odgovor na pitanjee o kršenjima Statuta kluba kao i Zakona o sportu RH u kojem jasno stoji da Zdravko Mamić ne smije obavljati funkciju izvršnog dopredsjednika jedne udruge građana sve dok mu je sin licencirani FIFA menadžer. Još 2007. to potvrđuju pučki pravobranitelj kao i MZOŠ i to dok je kršenje zakona bilo samo \'praktičke\' naravi, kasnije postaje i faktičko jer sin sudjeluje u transferima Lovrena i Modrića, između ostalog. http://img716.imageshack.us/img716/9950/mariomamic.jpg Kao i sve drugo u ovoj državi, samo politika dopušta ovakvo stanje i eklatantno kršenje Statuta Udruge građana NK Dinamo i Zakona o sportu RH. Ne treba napominjati vjerujem da je ZM izdašni sponzor svih HDZ-ovih kampanja kao i intimus Milana Bandića. Upravo zbog pitanja o tome je i nastupio onaj show pred sam Božić kako bi se skrenula pozornost s pitanja. Čekamo \'pravnu državu\'!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije