Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nizozemska liga

PSV u posljednjem kolu preskočio Ajax i obranio naslov

PSV Eindhoven prvak
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
08.05.2016.
u 17:12

PSV i Ajax su u zadnju rundu ušli bodovno izjednačeni, samo što je Ajax bio u velikoj prednosti jer je imao čak za šest pogodaka bolju gol-razliku

Nogometaši PSV-a iz Eindhovena obranili su naslov nizozemskog prvaka nakon što su u posljednjem kolu pobijedili Zwolle sa 3:1, dok Ajax u gostima  Graafschapa (1-1).  

PSV i Ajax su u zadnju rundu ušli bodovno izjednačeni, samo što je Ajax bio u velikoj prednosti jer je imao čak za šest pogodaka bolju gol-razliku. I dok je PSV odradio posao kod sedmoplasiranoga Zwollea i pobijedio 3:1 pogocima Juergena Locadie (34) i Luuka de Jonga (43,67), klub iz Amsterdama je kiksao kod predzadnjega Graafschapa.

Kopljanici su poveli pogotkom Amina Younesa u 16. minuti, ali ih je u 55. šokirao domaći igrač Bryan Smeets, a dokraja Ajax nije uspio zabiti gol koji bi im donio naslov.

PSV je proslavio svoj 23. naslov u povijesti. 

PSV će tako u Ligu prvaka, Ajax će biti u kvalifikacijama istog natjecanja, Feyenoord i AZ će u Europsku ligu, ispao je Cambuur, dok će Graafschap i Willem II u razigravanje za ostanak. 

>>Celtic osigurao 47. naslov škotskog prvaka, petog u nizu

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Ključne riječi

Komentara 1

DR
draxy
17:42 08.05.2016.

Ne pišete je li igrao Murić.Neće se valjda vratiti u robovlasnički odnos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije