Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledonski pobjednik

Prvi tenisač svijeta otkrio što su mu prioriteti u karijeri

Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
15.07.2019.
u 16:38

Đoković se ovim trijumfom približio Nadalu i Federeru u broju osvojenih Grand Slam naslova

Novak Đoković je pobjedom u wimbledonskom finalu protiv Rogera Federera (7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(3)) osvojio 16. Grand Slam naslovu karijeri. Švicarski tenisač je u petom setu imao dvije meč-lopte i dvije break-lopte, ali ih nije iskoristio.

Prvi igrač svijeta stigao je do petog naslova u All England Clubu. Đoković se ovim trijumfom približio Nadalu i Federeru u broju osvojenih Grand Slam naslova, još su mu potrebna dva kako bi se izjednačio s Rafom, odnosno četiri kako bi dostigao Rogera.

Novak Đoković
1/13

- Grand Slam turniri su prioritet u ovom razdoblju karijere. A drugi cilj je rušenje rekorda po broju tjedana na prvom mjestu i od toga nisam daleko - rekao je prvi tenisač svijeta. 

Novak je 261. tjedan na najbolji igrač s ATP liste. Ispred njega su ostali teniski velikani Jimmy Connors (268), Ivan Lendl (270), Pete Sampras (286) i Roger Federer (310).

Osvojio je Australian Open i Wimbledon te ima prednost u poretku, a odigrali dobro na US Openu vrlo je blizu Federerovog rekorda.

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati 

Ključne riječi

Komentara 2

MM
Marko_M
17:40 15.07.2019.

Kralj tenisa.

PR
propalismoFranjoskroz
21:35 16.07.2019.

Prvi prioritet je da ga ne uhvate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije