Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMJETNIK U KOPAČKAMA

Prvi strijelac HNL-a neobičan je nogometaš: Objavljuje pjesme na YouTubeu, crta i izrađuje skulpture

Rijeka: Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk
Goran Kovacic/PIXSELL
01.12.2021.
u 09:30

– Reakcije su bile različite, neki su oduševljeni, neki se smiju. No nitko ne može ništa reći jer tko nije to prošao, ne može o tome govoriti – kaže Drmić koji priznaje da ne zna pjevati pa je zato DJ.

Nećemo se lagati, najzanimljivija utakmica četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa igra se danas (18.30 sati, HNTV), i to između Dinama i Rijeke. Posljednjih nekoliko godina taj sraz pravi je hrvatski derbi, a njemu smo razgovarali s Josipom Drmićem (29).

Najbolji strijelac Prve HNL

– Očekujem da će biti napeto, zanimljivo za gledatelje. To je nogomet na dobroj razini. Svaka utakmica je posebna, a za ovu ćemo se pripremati kao za svaku drugu. Znamo da je Dinamo gigant, da ima dobru momčad vrhunske kvalitete... No pokazali smo već da kada smo svoji i fokusiramo se na sebe, možemo biti dobri – kaže Drmić, koji se osvrnuo i na priče o oscilacijama u Dinamovoj igri:

– Svi govore o Dinamu pomalo negativno, ali statistika pokazuje nešto drugo. Njihova je situacija teža situaciju od svih ostalih, a opet to vrhunski odrade. Nije lako svaka tri, četiri dana imati utakmicu. Onda svi pljuju po njima, ali oni se opet dobro prezentiraju. Meni su oni odlični.

Drmić je rođeni Švicarac koji je u Rijeku prošle sezone došao iz Norwicha. Malo je reći da na Kvarneru uživa.

– Meni je lijepo, sa svim igračima sam dobar. Posložilo se dosta toga i na terenu i izvan terena. Sretan sam, zadovoljan, a kada je zdravlje tu, sve je super.

Josip je trenutačno najbolji strijelac Prve HNL. Ima 13 pogodaka i dvije asistencije. Velika je to stvar kada igrate u ligi u kojoj su primjerice Marko Livaja, Bruno Petković, Marin Jakoliš...

– To je dokaz mog rada. Dok god je momčad uspješna, individualci uvijek isplivaju. Kao momčad puno stvari dobro radimo, a ja sam samo šlag na torti i isplivam jer dajem golove. No za to je zaslužna momčad, lopta mora doći do mene da bih mogao dati gol, a o tome puno ljudi ne razmišlja – rekao je pa nastavio:

– Liga je jaka, svi su kvalitetni, tu je Livaja, mnogo igrača Dinama, vidi se da su i Šibenik i Lokomotiva postali interesantni...

Igrao je Drmić u Švicarskoj, Njemačkoj, Engleskoj, a sada igra u Hrvatskoj. Gdje mu je bilo najljepše, pitamo ga.

– Svugdje mi je bilo lijepo, bilo je uspona i padova. Trenutačno tu uživam. Prošao sam sve, vidio sve, ali uvjete koje nudi Rijeka i život u Hrvatskoj teško je nadmašiti.

Tko je od trenera posebno utjecao na njega kao igrača?

– Svaki ima nešto posebno i neku svoju viziju. Mogao bih svakog nabrojiti. Moram pohvaliti sadašnjeg trenera Tomića jer nisam dugo imao tako dobrog, komunikativnog i mirnog trenera. Baš je ljudski nastrojen, čovjek je, posluša nas.

Drmić je bio švicarski reprezentativac, posljednji put igrao je za reprezentaciju 2019., a ona se sada plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

– Trenutačno su na odličnom putu, sjajne rezultate imaju. To je samo jedan turnir, sasvim druga priča, drugi svijet. Daleko je to još, ali pratim ih kao navijač – kaže ovaj golgeter koji je u duši pravi umjetnik. Glazba je ono u čemu uživa u slobodno vrijeme. Umjetničko ime mu je MAGI, a prije nekoliko mjeseci izdao je pjesmu koja na YouTubeu, u trenutku pisanja ovog teksta, ima više od 140 tisuća pregleda.

08.10.2021., Rijeka - Povratak na Kantridu. Medjunarodna prijateljska utakmica HNK Rijeka - NK Olimpija, na stadionu Kantrida. Drmic Josip
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Umjetnik u kopačkama

– Glazba me oduvijek pratila, uvijek sam sa sobom imao MP3, gledao MTV, maštao. Nekako sam iz zabave napravio pjesmu jer su mi i prijatelji bili uključeni u to. Prije godinu dana odlučio sam ozbiljnije se toga prihvatiti. Kupio sam studio, miksetu, karticu, laptop i počeo učiti od nule. Pomogli su mi prijatelji, a učio sam i preko YouTubea – kaže ovaj umjetnik u kopačkama koji je najavio i novu pjesmu:

– Za nekoliko tjedana planiram objaviti novu pjesmu, a u uz to i jednu u žanru narodne glazbe jer i to me zanima.

Iza imena MAGI stoji tužni, bijeli klaun. Zašto?

– Kreirao sam ga zbog drugih ljudi, sličan je Jokeru, a i on je tužan. Naime, svi su me ismijavali što se tiče glazbe, govorili mi: “Što ti to treba, bez veze trošiš vrijeme.” Tužno mi je to bilo pa sam stvorio taj lik jer su pljuvali po meni. Želim pokazati da radim dobru glazbu, a i vidim se u tome.

Kakve su bile reakcije suigrača i poznanika na taj hobi?

– Reakcije su bile različite, neki su oduševljeni, neki se smiju. No nitko ne može ništa reći jer tko nije to prošao, ne može o tome govoriti – kaže Drmić koji priznaje da ne zna pjevati pa je zato DJ.

Pitali smo ga ima li i neku pjesmu li izvođača koja mu je ‘guilty pleasure’, mnogi bi primjerice tu naveli Justina Biebera.

– Ne, otkako sam počeo s glazbom, sve slušam. Bieber mi je jedan od favorita, dobre pjesme radi. Sada to gledam drugim očima, zapažam koje instrumente koristi, kako je sve posloženo. Slušam i rock i nešto što pije nikad nisam slušao.

A osim glazbe, on crta i izrađuje skulpture.

– Crtanje sam volio još kao dijete. I dandanas crtam. Raspitivao sam se o tome, razgovarao s umjetnicima, pokazali su mi trikove i dali savjete pa sve postane lakše. Trenutačno imam 10 radova. Crtam sve što mi dođe. Imam slike neke ljubavi, neke cure, bratove kćeri, nacrtao sam i MAGIJA... Sada mi je fokus na glazbi, ali možda jednom napravim i izložbu – kaže pa dodaje:

– Izrađujem i skulpture od kamena, napravio sam anđela, zmaja...

Kako sve to stigne uz treninge i utakmice, pitamo ga.

– Čovjek će naći vremena za ono što voli. Ne treba previše razmišljati, samo treba raditi. Ako nešto želiš, probaj to ostvariti... U Švicarskoj sam naučio da sve mora biti na vrijeme. Tako sam odgojen pa mi nije teško napraviti plan – zaključio je.

>> Poslušajte pjesmu Josipa Drmića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije