Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Umag

Prvi put nakon 15 godina dolaze dvije velike zvijezde iz društva Top 10!

storyeditor/2022-07-04/PXL_EXP_040722_94433399.jpg
REUTERS
05.07.2022.
u 23:35

Imat ćemo na turniru tri najveće mlade zvijezde današnjice, ali istodobno igrače koji već kroje velike stvari u profesionalnom tenisu - rekao je direktor turnira Tomislav Poljak.

Ponajbolje igrače svjetskog tenisa gledat ćemo na 32. izdanju turnira Plava laguna Croatia Open Umag, koji će se održati od 22. do 31. srpnja. Sportski spektakl jamče najveće zvijezde ovogodišnjeg turnira kao što su Španjolac Carlos Alcaraz, Talijan Jannik Sinner, Gruzijac Nikoloz Basilašvili, Danac Holger Rune, hrvatski tenisač Borna Ćorić…

– Uz ovakav zvjezdani sastav igrača na popisu prijavljenih sudionika možemo reći da nas u Umagu čeka vrhunska teniska priredba. Carlos Alcaraz najveća je teniska priča današnjice kad se govori o mladim igračima pred kojima bi trebala biti vrhunska karijera, a Jannik Sinner i Holger Rune idu s njim u istu rečenicu. Imat ćemo na turniru tri najveće mlade zvijezde današnjice, ali istodobno igrače koji već kroje velike stvari u profesionalnom tenisu - rekao je direktor turnira Tomislav Poljak.

- Tu je i Gruzijac Basilašvili, lanjski finalist Indian Wellsa, sve bolji Argentinac Sebastian Baez, pobjednik Umaga 2016. Talijan Fabio Fognini te, naravno, naš Borna Ćorić. Borna će dobiti pozivnicu za glavni turnir, a Umag mu je vrlo važan u povratku nakon ozljede. Nedavno je osvojio ATP Challenger u Parmi, što govori da se vraća u staru formu pa vjerujemo da će u Stella Marisu biti među glavnim kandidatima za vrhunski rezultat. Sve zajedno, možemo najaviti fantastičan turnir – dodao je Poljak.

Dolaskom Alcaraza i Sinnera Umag će prvi put nakon 15 godina imati dvojicu tenisača iz TOP 10.

Osim pozivnice Ćoriću, prilično je izvjesno da će još jedna završiti u rukama hrvatskog tenisača, ali još nije donesena konačna odluka o njezinu vlasniku. Jednu pozivnicu za kvalifikacije dobit će pobjednik serije turnira "Road to Umag", koja će svoje finale imati uoči umaškog turnira. Pobjednici prva dva turnira su Luka Mikrut i Domagoj Bilješko, a pridružit će im se još dvojica sa splitskog turnira koji je u tijeku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije