Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Mateša u Rimu

Prve Europske sportske igre mogle bi biti organizirane već 2015.

'03.11.2011., Zagreb - Posljednji ispracaj rukometnog velikana Iztoka Puca na groblju Mirogoj. Zlatko Matesa.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
11.11.2011.
u 19:39

Za razliku od većine kontinenata, Europa još nema svoje sportske igre, ali i to bi se moglo brzo promijeniti.

Ovih je dana u Rimu održan sastanak komisije Europskog olimpijskog odbora (EOO) za marketing i komunikacije kojemu je nazočila i glasnogovornica HOO-a Manuela Sentđerđi kao jedna od članica.

– Najvažnija točka dnevnog reda bilo je predstavljanje projekta Europskih sportskih igara. O napredovanju projekta govorio je Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a, član Izvršnog odbora EOO i predsjednik radne skupine za izradu studije o isplativosti organizacije Europskih sportskih igara – ističe Sentđerđi.

Rezultate te studije, u kojoj su detaljno raščlanjeni svi ekonomski, organizacijski i sportski aspekti, Mateša će predstaviti na općoj skupštini EOO-a koja će biti održana 23. i 24. studenoga u Sočiju. Nakon toga trebala bi se održati izvanredna sjednica EOO-a na kojoj će se glasovati o uvođenju Europskih sportskih igara.

– One bi se održavale svake četiri godine, i to godinu dana prije Olimpijskih igara. Prvi put mogle bi se održati već 2015. godine. Zamišljeno je da se u 14 dana natjecanja oko 7000 sportaša natječe u 12 do 15 sportova, od kojih bi najmanje tri bila neolimpijska. Domaćini igara bili bi gradovi u kojima već postoji infrastruktura kako bi se izbjegli astronomski organizacijski troškovi – objašnjava Manuela Sentđerđi.

Ideja o organizaciji Europskih sportskih igara nastala je prije 15 godina kad je EOO vodio sadašnji predsjednik MOO-a Jacques Rogge. No konačni pečat dat će joj predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije