Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lionel Tschudi

Protiv Malte nam sudi Švicarac s malo iskustva, u Europi je sudio tek 9 puta

29.03.2021.
u 13:25

Stephanie Frappart u subotu je postala prva žena koja je sudila kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo nogometaša

Važnu utakmicu za našu reprezentaciju, onu sutrašnju protiv Malte na Rujevici sudit će malo poznati švicarski sudac Lionel Tschudi. Riječ je o 32-godišnjem sucu koji nema mnogo međunarodnog iskustva iako je puno sudio u Švicarskoj. No, u Europi je sudio triput u kvalifikacijama Europske lige, jednu utakmicu u B Ligi nacija (Finska – Irska) te pet međunarodnih prijateljskih susreta. Očito je perspektivan, valjda će to pokazati i ovog utorka. 

Stephanie Frappart u subotu je postala prva žena koja je sudila kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo nogometaša. Francuskinja je vodila susret u kojem je Nizozemska s 2:0 pobijedila Latviju u Amsterdamu.

Ova Francuskinja očito ruši dosadašnje tabue, tako je u prosincu prošle godine postala prva žena koja je sudila utakmicu Lige prvaka, susret između Juventusa i kijevskog Dinama u kojem je u grupnoj fazi s 3:0 slavio torinski klub. Također je sudila utakmicu Super kupa između Liverpoola i Chelsea 2019. i finale Svjetskog prvenstva za nogometašice između SAD-a i Nizozemske također 2019. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije