Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Prosvjed pred Ledenom dvoranom, hokejaši opet naišli na zatvorena vrata

Prosvjed pred Ledenom dvoranom u Sisku
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/5
28.02.2020.
u 22:55

Saga s hokejom u Sisku traje već neko vrijeme, a kuliminiralo je prošlotjednim zabranama ulaska u dvoranu od strane zaštitara određenim članovima kluba, te intervencijom policije u nekoliko navrata

Nekoliko stotina Siščana okupilo se u petak pred Ledenom dvoranom Zibel kako bi iskazali neslaganje s činjenicom da termine za treninge u dvorani ne može dobiti Hokejski klub Siscia.

Saga s hokejom u Sisku traje već neko vrijeme, a kuliminiralo je prošlotjednim zabranama ulaska u dvoranu od strane zaštitara određenim članovima kluba, te intervencijom policije u nekoliko navrata.

Prosvjed pred Ledenom dvoranom u Sisku
1/21

Športsko rekreacijski centar Sisak, koji upravlja dvoranom, u priopćenju navodi  kako su neki posjetitelji protekli tjedan remetili red i mir u dvorani te su zbog toga poduzeli mjere za koje će se brinuti zaštitari.

I večeras tako nije dopušten ulaz u dvoranu članovima Siscije kao  ni okupljenim građanima. Zaštitari ih nisu puštali jer je u tijeku bio trening drugog kluba.

HK Siscia smatra kako ima pravo na termine u ledenoj dvorani, odlukom Zajednice sportskih udruga grada Siska s kraja prošle godine, a nakon što je intervenirala Sportska inspekcija.

No u Športsko rekreacijskom centru smatraju kako će se prava iz te odluke za žensku momčad Siscie, kao jedinu njihovu registriranu ekipu,  ostvariti tek kad Hrvatski savez hokeja na ledu objavi kalendar natjecanja ženske lige.

U Hokejskom  klubu Siscia takvu odluku ŠRC-a smatraju diskirminacijom. Prosvjed je organizirala skupina građana okupljena preko Facebooka koji najavljuju da ovo nije zadnji takav prosvjed.

Ključne riječi

Komentara 1

MP
mpetro35
23:38 29.02.2020.

gradonačelnica se i dalje bahati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije