Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plavi u skupinama

Prokletstvo zadnjeg kola za Dinamo – nijedna pobjeda!

Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
10.12.2014.
u 13:00

Plavi su među najboljim klubovima koji iz drugog pretkola kreću u Europu. Nažalost, brzo i završavaju svoj europski put.

Dinamo je već igrao dosta natjecateljski beznačajnih utakmica kao što je sutrašnja sa Celticom. Mogu se plavi boriti za ugled i koeficijent, no skupinu više proći ne mogu. Ta zadnja kola plavima nisu u dobrim uspomenama, nemaju nijednu pobjedu, čak je nema ni ona velika generacija iz 1998. i 1999. godine.

Te 1998. trebala je plavima pobjeda nad Olympiacosom u zadnjem kolu da bi bili prvi u skupini, no bilo je 1:1, a godinu kasnije igrali su kod Marseillea 2:2. U seriji igranja u skupinama Europske lige i Lige prvaka, plavi su 2007. mogli u zadnjem kolu izboriti drugi krug, ali su u Rennesu igrali 1:1. Godinu kasnije, pali su u Udinama 2:1. Šanse za prolaz imali su pod vodstvom Krune Jurčića 2009., ali nije im se poklopio rezultat susreta Ajax – Anderlecht, ali su i izgubili od Timisoare kod kuće 1:2.

Veliku šansu imali su i s Halilhodžićem, u zadnjem kolu EL-a trebala im je pobjeda nad PAOK-om, no opet su u Maksimiru izgubili (0:1). U Ligi prvaka 2011. u zadnjem su kolu stradali od Lyona u nevažnoj utakmici, godinu kasnije uspjeli su osvojiti jedini bod u skupini, po mećavi su igrali 1:1 s kijevskim Dinamom. Prošle sezone ionako im zadnje kolo ništa nije značilo, ali su kod kuće opet izgubili – Ludogorec je slavio pobjedu 2:1.

Unatoč svemu, mnogi bi se rado mijenjali s plavima. Jer teško je naći klub koji stalno igra u skupinama, a kreće iz 2. pretkola.

>> Dinamovci čekaju Celtic: Želimo se pobjedom protiv velikana oprostiti od Europe

>> Dinamo 'počastio' navijače - pogledajte cijene ulaznica za Celtic!

Komentara 4

LI
Lisabon
13:41 10.12.2014.

Jacvi se svakako sutra pa da prokomentiramo rezultat Maribor-Schalke!

KU
kublajkhan
17:19 10.12.2014.

dosta više sa tim člancima o prokletstvu i dinamu! prokletstvo na onog novinara tko slijedeći put stavi dinamo i prokletsvo u istu rečenicu. na uši ste nam se popeli s takvim bapskim glupostima

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
14:06 10.12.2014.

Nema spokojnijih navijača nego pravi hrvati jer se več u decembru i poslednjem kolu europskih takmičenja ne trebaju sekirati i opterečivati sa rezultatom jer su vanka ili kak se zavičajsko veli na domoljubnom odmoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije