Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izabrani najbolji

Proglašeni najbolji rukometaš, rukometašica, trener i suci, evo tko su laureati

Cindrić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
08.01.2023.
u 21:15

Kod rukometaša laureat je Luka Cindrić, igrač Barcelone koji je u ovom izboru Sportskih novosti izabran po četvrti put.

U poluvremenu utakmice između Hrvatske i Izraela proglašeni su najbolji rukometaš, rukometašica, sudački par i trener za 2022. godinu. Kod rukometaša laureat je Luka Cindrić, igrač Barcelone koji je u ovom izboru Sportskih novosti izabran po četvrti put. Rekorderi su s po pet osvojenih Kristalnih lopti Ivano Balić i Domagoj Duvnjak. Luka je u 2022. godini osvojio Ligu prvaka, treći put. Ima dva naslova s Vardarom i dva s Barcelonom. Nažalost, na reprezentativnom planu nije bilo uspjeha u 2022. godini jer smo na Europskom prvenstvu u Mađarskoj bili daleko od postolja.

Kod rukometašica drugu godinu zaredom najbolja je Ana Debelić, igračica Vipersa. Ana je s Norvežankama prošle godine osvojila je Ligu prvakinja. U finalu protiv Györa (33:31) postigla je tri pogotka. Ana jedina jučer nije mogla doći jer je u subotu igrala utakmicu Lige prvakinja za Vipers protiv mađarskog Ferencvárosa (27:26). Ana je bila među zapaženijim igračicama, postigavši tri pogotka iz isto toliko pokušaja. Kod rukometašica je rekorderka, s devet osvojenih Kristalnih lopti za najbolju rukometašicu godine, Andreja Penezić.

Najboljim sucima očekivano su proglašeni Matija Gubica i Boris Milošević. Oni su ujedno i rekorderi izbora s 14 Kristalnih lopti. Naslov najboljeg trenera nakon Nenada Šoštarića pripao je Ivici Obrvanu koji je ovo priznanje dobio drugi put. Rekorder kod trenera je Lino Červar s 11 Kristalnih lopti.

Najbolje su birali novinari, izbornici i čelnici hrvatskog rukometa, njih 29. Glasalo se sustavom 3-2-1, za po pet nominiranih u konkurenciji rukometašica, rukometaša i sudačkih parova, dok je posebna komisija Sportskih novosti tradicionalno birala najboljeg trenera.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije