Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RECESIJA UZIMA DANAK

Prodano samo pola VIP ulaznica za SP

SP 2010
AFP
19.02.2010.
u 10:43

Četiri mjeseca uoči početka Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, prodano je samo 50 posto VIP ulaznica.

Glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke smatra da je ekonomska svjetska kriza glavni razlog slabog odaziva za ulaznice u VIP sektoru. Visoke cijene i sigurnosna pitanja razlozi su zbog kojih su mnogi odlučili preskočiti prvo Svjetsko prvenstvo na afričkom kontinentu.

Isto tako, od ukupnog fonda od 2,9 milijuna ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva, dosad je prodan samo 2,1 milijun ulaznica. Valcke smatra da je osnovni problem podbačaja u putničkim agencijama koje su dobile pravo za prodaju ulaznica, a koje žele u toj priči svoj profit, zbog čega nude korisnicima luksuzne aranžmane po ''svemirskim'' cijenama.

Valcke je dodao da Južnoafričku Republiku tijekom Mundijala neće posjetiti 450.000 gostiju, kao što se predviđalo. Iako se nije precizno izjasnio, spomenuo je da očekuje ''oko 350.000 gostiju''.

Što se tiče sigurnosti na prvenstvu, Valcke je istaknuo da ne očekuje nikakve probleme niti na jednoj destinaciji Mundijala. Svjestan je problema razine kriminala u Južnoj Africi, ali tvrdi da se oni ne mogu dovesti u vezu s tragičnim događajem pred početak nedavnog Afričkog kupa nacija u Angoli, odnosno oružanim napadom sa smrtnim posljedicama na togoansku reprezentaciju uoči početka turnira.

Svjetska nogometna federacija (FIFA) sljedećeg mjeseca organizirat će sastanak sa šefovima policija i osiguranja svih reprezentacija sudionika Svjetskog prvenstva, njih 32, kako bi se momčadi, navijači i novinari osjećali što sigurnije na Mundijalu.

Zaključio je da će radovi na glavnom stadionu u Johannesburgu, koji će ugostiti finalnu utakmicu, biti dovršeni 15. ožujka.

- Nije baš ugodno što već sada nemamo spreman glavni stadion na Svjetskom prvenstvu - prokomentirao je Valcke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije