Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavio sotheby's

Prodaje se Schumacherov Ferrari. Poseban je zbog jedne stvari, a cijena je astronomska

GP Formula 1 Twitter
22.03.2023.
u 09:31

Već dugo vremena nije poznato pravo zdravstveno stanje slavnog njemačkog pilota, a na prodaju je stavljena još jedna njegova formula

Još jedna od slavnih bolida Michaela Schumachera otići će u druge ruke, a cijena neće biti mala. Ferrari, koji je vozio Michael Schumacher u najboljim godinama, naći će se na aukciji u Ženevi, objavio je Sotheby's. Crveni Ferrari 'model 229' u kojem je njemački svjetski prvak sudjelovao devet puta u utrkama, mogao bi se prodati za oko 10 milijuna dolara.

- Poseban je jer je ovaj automobil jedan od samo četiri automobila s više od četiri pobjede u povijesti Ferrarija, a posebno s jednim od najboljih vozača njegove generacije, Michaelom Schumacherom -  rekao je Vincent Luzoui iz Sothebyja.

Rekao je da su ciljno tržište ljubitelji trkaćih strojeva, budući da je automobil spreman za stazu, kao i kolekcionari umjetnina. Schumacher je ovaj bolid vozio 2003. godine u Formuli 1, a s njim je ostvario pet pobjeda. Njemački vozač bio je član Ferrarija od 1996. do 2006. godine, prije toga je vozio za Jordan i Benetton, a nakon toga za Mercedes.

Schumacherovo pravo stanje godinama je misterij, a od nesreće je okružen samo članovima obitelji i najbližima koji ga mogu vidjeti. Pretpostavlja se da trenutno boravi u dvorcima u Švicarskoj i na otoku Mallorci.

Nijemac je u karijeri čak sedam puta uspio osvojiti naslov najboljeg u Formuli 1.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije