Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teniski Livaja

Dino Prižmić nastavio niz: u Zadru stigao do pobjede karijere

Zagreb: Hrvatski tenisači družili se s djecom na Cvjetnom trgu
Sanjin Strukic/PIXSELL
22.03.2023.
u 15:46

Dino će tom pobjedom ostvariti novi napredak na ATP listi, s 381. doći će na 362. mjesto (+19), a u konkurenciji 18-godišnjaka učvrstit će svoje vodstvo ispred Čeha Jakuba Menšika. A mi možemo biti ponosni da u toj konkurenciji imamo dvojicu mladića među šestoricom najboljih, šesti je junak ovogodišnje Istarske rivijere Matej Dodig, Prižmićev vršnjak

Dino Prižmić, 17-godišnji tenisač iz Splita, odavno je skrenuo pozornost na sebe, a sada je ponudio i potvrdu svog potencijala. Na ATP Challengeru u Zadru (73.000 eura), bez većih je problema preskočio prepreku u prvom kolu (Mirza Bašić iz BiH), a sada je, u drugom kolu, postigao pobjedu karijere, ako se kao kriterij uzme plasman suparnika. Dino je, naime, izbacio drugog nositelja turnira, Slovaka Jozefa Kovalika, 153. tenisača svijeta, nadjačavši ga sa 6:3, 6:4.

Dino će tom pobjedom ostvariti novi napredak na ATP listi, s 381. doći će na 362. mjesto (+19), a u konkurenciji 18-godišnjaka učvrstit će svoje vodstvo ispred Čeha Jakuba Menšika. A mi možemo biti ponosni da u toj konkurenciji imamo dvojicu mladića među šestoricom najboljih, šesti je junak ovogodišnje Istarske rivijere Matej Dodig, Prižmićev vršnjak. 

Prižmićev ovogodišnji niz zbilja je impozantan: prije Zadra osvojio je turnir Istarske rivijere u Poreču (to je njemu bio peti profesionalni naslov), a prije toga je na dvama Challengerima stizao do četvrtfinala pobjedivši i takve igrače kao što su Francuz Herbert.

 

Prižmić je dijete mitskih Firula, od svojih prvih teniskih koraka (pod vodstvom trenera Martina Škarice i Željka Stanića) iskazivao rijetko viđeni talent, brze i eksplozivne noge i jaku glavu, pa ga Splićani uspoređuju s Markom Livajom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije