Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIJSKI PROBLEMI

Pritisci na Cibonu su sve veći, klub nije spašen od stečaja. Slijedi joj ključni rok

Cibona pobijedila Zadar i osvojila naslov prvaka Hrvatske
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
12.08.2022.
u 11:09

Cibonin direktor Ivan Matasić obećao je vodstvu ABA lige da će klub u petak početi potpisivati igrače

Košarkaški klub Cibona još nije spašen od stečaja te i dalje pleše po rubu. Doduše, navodno su krenuli prvi dogovori s igračima (Radovčić, Majcunić, Kapusta, Ljubičić...), a na jučerašnjem radnom sastanku klubova ABA lige direktor kluba Ivan Matasić najavio je da će s današnjim danom krenuti potpisivanje ugovora s igračima. A tome bi bilo i vrijeme jer Zadar je već krenuo s pripremama, a uskoro će i ostali abaligaši, a Cibona još nema ni momčad, a bogme ni trenera.

A ako toga dođe, među njima će zacijelo biti i netko od cijelog niza trenutačno slobodnih hrvatskih igrača kao što su Božić, Mazalin, Junaković, Bundović, J. Planinić, Vuković, Rikić, braća Buljević, Slavica, Popić, Arapović...

No, nije ovih dana lako u koži Cibonina direktora jer pritisci su sve veći. Matasić i njegov klub preživjeli su dosad dva roka zadana im od vodstva ABA lige (1. i 10. kolovoza) no pitanje je mogu li preživjeti treći (26. kolovoza) ako tada, na Skupštini klubova ABA lige, ne budu imali financijsko jamstvo da klub može preživjeti sezonu. A u ABA ligi ne žele da im se ponovo dogodi da im netko, zbog financijskih problema, odustane usred lige kao što je to bio slučaj sa slovenskim klubom Primorska.

Dakle, za dva tjedna, osim bankovnog jamstva, Cibona će morati pokazati i da ima potpisane igrače, a samim time i da je odblokirana na Fibi (BAT).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije