Naslovnica Sport Automoto

Prijenosi Formule 1 možda na lokalnim televizijama – Z1, Jadran TV, NeT

Bili smo na pregovorima u Londonu i jako sam optimističan. Još moramo sniziti cijenu, kaže Davorin Štetner
24. veljače 2011. u 08:17 20 komentara 2338 prikaza
'Sebastian Vettel (GER) Red Bull Racing RB6 passes Nico Hulkenberg (GER) Williams FW32 at the start of the race.  Photo: Press Association/Pixsell'
Foto: 'Sutton MotorsportPress Association/Pixsell'

Hrvatski gledatelji možda će ipak ove sezone gledati utrke formule 1. Naime, pojavila se mogućnost da bi prijenosi mogli biti na devet regionalnih hrvatskih televizija poput Z1, Jadran TV, NeT...

Između 300 i 500.000 eura

– Istina je, pregovaramo s čelnicima Formula One Managementa (FOM), koji je zadužen za prodaju televizijskih prava – rekao je Davorin Štetner, vlasnik Kreator medije, tvrtke koja želi kupiti TV prava.

– Dogovorili smo partnerstvo s devet regionalnih televizija koje pokrivaju područje cijele Hrvatske – dodao je Štetner, mladi poduzetnik koji je proteklih godina bio vlasnik TV-plusa, televizije sa sjedištem u Jastrebarskom.

Pregovori su već daleko odmaknuli, tako da je sve izglednije da će prijenos prve utrke, 27. ožujka u Australiji, biti i na hrvatskim programima.

– Prije 20-ak dana bili smo na pregovorima u Londonu i jako sam optimističan. U stalnom smo kontaktu, no još je sporna cijena – objasnio je Štetner.

Iako nije htio potvrditi o kolikom je iznosu riječ, neslužbeno doznajemo da FOI traži 300 do 500 tisuća eura. Prije nekoliko godina ta je cifra bila i milijun eura, no od tada se stalno smanjuje.

– Prenosila bi se utrka i svi treninzi, a opsežnija nego na HTV-u bila bi i specijalna tjedna emisija – zaključuje Štetner.

HRT odustao zbog budžeta

Glavni urednik sportske redakcije HRT-a Bruno Kovačević nedavno je objasnio razloge odustajanja od kupnje televizijskih prava.

– Lani smo dobili veliki popust od Bernieja Ecclestonea, no sada formulu ne možemo kupiti ni uz taj popust jer nam je budžet prepolovljen.

A1 paket usluga
Blic istraživanje
Kako Hrvati izabiru pružatelja internet/mobilne/TV usluge?

A1 izdvaja za Vas

  • nidjomidjo:

    hvala dragom Bogu i HRT-u da konačno više neće biti maltretiranja zvanog Formula 1, ovo mi jedna od najljepših sportskih vijesti u zadnje vrijeme uz odlazak Jura Ozmeca na HOO televiziju ili gdje već. Ti Blažičkovi hirovi postali su već ... prikaži još! neizdrživi - prijenos kvalifikacija???, pa studio F1, pa tri sata vrćenja u krug sa eventualno jednim pretjecanjem, pa onda komentari još sat vremena nakon utrke, analize itd. Užas nad užasima, a recimo naušrtb toga nisu prenošena mnoge utakmice i natjecanja od hrvatskog značaja. Hvala vam HRT od srca

  • nidjomidjo:

    A vidim da ni ovom Štetneru nisu baš svi na broju. Prenositi treninge formule 1 ??????? WTF

  • perce:

    Odmah da kažem: obožavam F1, ali mogu shvatiti da to nekome nije zanimljivo. Niti u muzici, ne vole svi jazz ( niti razumiju ).