Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISLAV ORŠIĆ

Prije godinu dana pomirio sam se s tim da nikad neću u Dinamo

Mislav Oršić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
23.11.2018.
u 15:35

– Rijeka nakon nas ima možda najbolju momčad, vraća se u formu, vraća se dobra atmosfera...

Bilo je teško i pomisliti da će karijera Mislava Oršića krenuti ovakvom putanjom. Kada je ljetos stigao iz Koreje u Dinamo, većina je u njemu vidjela prinovu koja će se boriti za minutažu.

A Oršić ne samo da se izborio za svoju minutažu od starta sezone, već je s Dinamom uspio napraviti ono što se pola stoljeća nije postiglo, prezimio je s plavima u Europi. Uz to, postao je otac i vratio se kući.

Mislav Oršić
1/5

– Uh, biti doma sto puta je ljepše nego lutati svijetom, predivan je osjećaj kada se nakon nekoliko godina vani vratiš kući, u svoj grad. Čak mi je trebalo malo vremena da se priviknem na to da sam ovdje, u svojem Zagrebu – rekao nam je Oršić.

Slobodno vrijeme uglavnom provodi s obitelji.

– Manuel mi je prvo dijete i borimo se, haha.

Mijenjam pelene kad moram

Sigurno već napucava loptu...

– Haha, tek su mu četiri mjeseca, već se bori i želi sjediti iako je i za to još premali. Super je, samo nek’ je zdrav.

Koliko se stignete baviti obiteljskim obvezama s obzirom na to da vam je ritam gust, opet će utakmice svaka tri dana?

– Kad je takav ritam, onda me nema puno doma, ali nakon svakog treninga jurim doma da što prije vidim maloga.

Mijenjate li pelene, kupate li ga?

– Pokušavam se izboriti da ne mijenjam, ali kad me stigne ta obveza, mijenjam i pelene. No, sve je to dio života i nije mi nimalo teško.

Još ste mladi (za mjesec dana imat će 26 godina), iza sebe imate već puno toga, jeste li pomislili da će vam sve krenuti ovako sjajno?

– Ma tko bi mogao pomisliti da će sve tako dobro ići, taj naš europski rezultat pogotovo je sjajna stvar.

>> Pogledajte što su reprezentativci i izbornik Dalić rekli nakon povratka iz Engleske

Koliko daleko Dinamo može doći?

– Teško je o tome govoriti, znam da sada kada smo ostvarili ovaj super rezultat svi očekuju više, očekujemo i mi sami, ali polako, teško je reći dokle se može, važno je samo da nastavimo igrati dobro pa će biti još pobjeda i na proljeće.

No, do toga još imate posla, prvi je već u subotu, slijedi derbi s Rijekom na Rujevici.

– To je uvijek prava utakmica, Rijeka nakon nas ima možda najbolju momčad, vraća se u formu, vraća se dobra atmosfera...

Oršić je bio igrač Rijeke, stigao je iz Spezije, ali kod Matjaža Keka nije dobio priliku ni u jednoj službenoj utakmici. Otišao je Oršić na posudbu u Celje i onda ostvario transfer u Koreju pa je Rijeka dobila lijepu odštetu od 750.000 eura. Idete li s nekakvim posebnim emocijama na Rijeku?

– Kako nisam tamo igrao, nema posebnih emocija. Ma ne, nemam ni osvetničkih poriva, samo je važno da mi pobijedimo – kaže Oršić.

Dinamo je već ozbiljno odmaknuo konkurenciji, ima osam bodova više od drugoplasirane Lokomotive, čak 12 više od sutrašnjeg suparnika Rijeke. Bivši trener Dinama Nikola Jurčević kazao je da je prvenstvo odlučeno.

Mislav Oršić
1/23

– Ma nije, nikad se u nogometu ne zna, svašta se može dogoditi. Pa imao je Dinamo veliku prednost i prošle sezone pa je upao u nekakvu krizu i zakomplicirao si situaciju. Moramo se stalno poboljšavati da nam se takve stvari ne bi događale.

U Koreji mi je bilo odlično

Koliko ste zadovoljni svojim igrama?

– S obzirom na ostvarene rezultate s Dinamom, moram biti zadovoljan, a opet znam da mi nedostaje golova, pogotovu u domaćoj ligi, tu sam zabio samo jedan. Moram na tome poraditi, ali važno je da mi dobro igramo kao momčad, da pobjeđujemo, pa će doći i moji golovi, ali oni su manje važni.

Koliko ste pratili naš nogomet dok ste bili u Koreji i Kini?

– Pomalo sam pratio, ne previše. Prošle sezone gledao sam malo više i prije nego što sam se dogovorio s Dinamom.

Kad je se uopće dogodio kontakt s plavima?

– Prvi je bio prije godinu dana, ali ništa se nije realiziralo i pomislio sam da nikad neću doći u Dinamo. Srećom, kontakti su obnovljeni ljetos i eto me.

Jesu li vas plavi dolazili gledati?

Nisu rekli, ali mislim da jesu.

Kako vam je bilo na istoku?

– Ma odlično. Puno bolje u Koreji nego u Kini, život je puno mirniji, privatni i nogometni život su super. Da nije bilo prelaska u Dinamo, vjerojatno bih tamo ostao. Cijelo vrijeme supruga je bila sa mnom, naviknuli smo se na život tamo, na hranu, dvaput tjedno smo išli u njihove nacionalne restorane. Bilo je tamo nekoliko Hrvata s kojima smo se stalno družili.

Kakve su vaše osobne ambicije, možda reprezentacija?

– Teško je govoriti o tome, na meni je da radim i dobro igram u Dinamu, a tko će znati što će biti – zaključio je Oršić.

Ključne riječi

Komentara 2

IL
ilijan1a
17:00 23.11.2018.

Mislav sve najbolje u životu i nogometu želim ti. Idemo na proljeće do kraja. Dinamo šampion 💙🏆

CR
CrniGaro
16:05 26.11.2018.

Mislava uskoro u repku ako nastevi dobro igrat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije