Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG GRBA

Prijavljen hrvatski klub iz Njemačke: 'Nije to nikakav ustaški već povijesni hrvatski grb'

Mijo Čagalj
Foto: Fenix Magazin
1/3
01.10.2019.
u 12:38

Čagalj je rekao i kako će Croatia Stuttgart na ovome neće stati nego će tražiti ime (ili imena) onih koji su prijavili klub kako bi mogli pokrenuti sudske postupke

Iz Njemačke stiže vijest kako se tamošnji najpopularniji hrvatski nogometni klub u Baden Württembergu, Croatia Stuttgart, našao u problemima jer je protiv njega stigla prijava nogometnom savezu Württemberga.

Croatia je prijavljena zbog, kako navode, 'dresova na kojima nose ustaški grb'.  

To 'ustaški grb' odnosi se na službeni grb Croatije koji počinje s bijelim poljem, a kojeg jedan od 4 najveća hrvatska kluba u Njemačkoj (Croatia Berlin, Croatia Frankfurt i Croatia München), nosi od početka devedesetih godina prošlog stoljeća, piše portal Fenix-magazin.de koji je saznao od predsjednika Croatije Stuttgart Mije Čaglja da je generalni direktor nogometnog saveza Württemberga Frank Thumm poslao službeni dopis na adresu Croatije u kojem stoji kako 'uzorak šahovnice integriran u klupski amblem (grb) ne odgovara onom službenom grbu s hrvatske državne zastave'.

Iz Croatije Stuttgart stiglo je žustra reakcija

- Ne ulazeći u provjeru dopisa kojeg je dobio od nama još uvijek nepoznatog ili nepoznatih pošiljatelja, Thumm je po svemu sudeći samo prepisao i u svom dopisu nam poslao kao činjenične navode iz te prijave. Jer kako drugačije objasniti da je u svom dopisu napisao kako 'grb Croatije odgovara grbu sa zastave fašističkog ustaškog pokreta'. Također je napisao kako 'postoji razlog za pretpostaviti da je uporaba logotipa grba Croatije Stuttgart suprotna načelima statuta nogometnog saveza Württemberga - rekao je Čagalj za Fenix-magazin te opisao razgovor koji je imao s Thummom:

- Na spomen tužbe, čini mi se kako je shvatio da je postupio ishitreno i neprimjereno. Rekao sam mu kako grb Croatije s bijelim početnim poljem, a kojeg nosimo od početka našeg postojanja kluba nakon što je raniji Dinamo Stuttgart promijenio ime u Croatiju Stuttgart, nije nikakav ustaški grb već povijesni hrvatski grb kakav postoji na bezbroj mjesta u Hrvatskoj i izvan nje. Spomenuo sam mu i postojanje velikog  takvog grba i na krovu crkvi Sv. Marka u Zagrebu na Gornjem gradu, gdje je i zgrada Hrvatskog sabora i Banskih dvoru u kojima je Hrvatska vlada - kaže Čagalj. 

Također, rekao je i kako Croatia Stuttgart na ovome neće stati nego će tražiti ime (ili imena) onih koji su prijavili klub kako bi mogli pokrenuti sudske postupke

>>> Pogledajte kako izgledaju svlačionice Manchester Cityja 

Ključne riječi

Komentara 52

NE
Nemojtako
13:24 01.10.2019.

Nevjerojatno je kojom energijom jugofašisti stalno napadaju.

TO
Tomi0713
13:25 01.10.2019.

Tako je,ne dajte se zezati ,a za ove neznalice neka pogledaju Crkvu Sv. Marka u Zagrebu

MO
moškov
12:42 01.10.2019.

hrvatski se barjak vije vije za slobodu za hrvatski dom...!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije