Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORNELIJA KVESIĆ

Prijateljica Žane Lelas: Vrijeme ne liječi rane, grlo mi se steže na spomen njena imena

Slavonski Brod: Olimpijke Kornelija Kvesić i Ana Titlić dobile spomen-ploče na Korzu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
16.09.2021.
u 08:12

- Gubitak dragih osoba nas ostavi bez teksta. Tada naviru samo sjećanja i uspomene. Ostali smo bez Žane...

Smrt Žane Lelas pogodila je mnoge, ne samo u hrvatskom sportu i ženskoj košarci, no njene nekadašnje suigračice i prijateljice posebno su ostale shrvane.

A jedna od njih jest Kornelija Kvesić, koja je s Lelas igrala Elemesu, Šibeniku i hrvatskoj reprezentaciji.

- Gubitak dragih osoba nas ostavi bez teksta. Tada naviru samo sjećanja i uspomene. Ostali smo bez Žane... i evo kad izgovaram njezino ime steže se grlo, jer još uvijek ne vjerujem da je nema. Bile smo suigračice u Elemesu, Šibeniku i reprezentaciji. Kad se prisjetim tih dana mogla bih s vama podijeliti puno toga - kazala je Kornelija Kvesić pa nastavila:

 

- Odrasle smo zajedno kroz žensku košarku. Kad se samo sjetim okupljanja u reprezentacijama, Žana je bila među najmlađima i bila je odlična igračica. Puno je uspomena iz tog perioda. Kroz taj sport dijelite tisuće i tisuće minuta sa svojim suigračicama. Ponekad smo provodile više vremena zajedno nego s obitelji. Sport je tada bio sve u našim životima.

Kornelija je bila podosta emotivna zbog tužnog događaja...

- Nakon igračkih dana obje smo postale trenerice, ona u Splitu, a ja u Slavonskom Brod. Žana je svoj život posvetila sportu i borbi za žensku košarku. Imale smo iste ideje o ženskoj košarci i pokušavale smo pokrenuti neke stvari.  Kroz svoj rad Žana je ostavila veliki trag i nikada ju nećemo zaboraviti. Svi koji smo poznavali Žanu osjećamo istu tugu i bol. Najljepše uspomene će me vezati za nju. Bila je veliki borac za pravdu, proživljavala je svaki trenutak života srcem i dušom. Ostavila nas je osoba koja bi još puno toga ostvarila u sportu. Mnogi kažu kako vrijeme liječi rane, ali ja se ne slažem s tim, nakon gubitka dragih ljudi samo se možeš nauiti živjeti s tim. Ova vijest nas je sve podigla na noge, Žana nas je spojila u trenutku. Košarkaški svijet je prerano napustila naša Zana.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:28 16.09.2021.

Umrla od neutvrđenih okolnosti. Zašto nigdje ne piše da je ovo ljeto napustila vodstvo reprezentacije zbog komplikacija uslijed druge doze cjepiva?

Avatar babinjak1984
babinjak1984
09:03 16.09.2021.

Počivala u miru,ali zašto taje uzrok smrti??

NI
Nighty
09:04 16.09.2021.

Trebali bi prikazivati smrtnost svih dvostruko cijepljenih bez obzira na uzrok smrti, da bi se vidjelo da li postoji tzv višak smrtnosti u odnosu na druge skupine u populaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije