Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABIO GOLČINU

Pričalo se da će otići, a trener ga je učinio kapetanom. Kovačić je oduševio, sada ga slave

Leicester City v Chelsea - Premier League - King Power Stadium
Foto: Andrew Yates
1/3
12.03.2023.
u 08:54

Vatreni veznjak postao je kapetan i Chelsea u tri utakmice ostvario tri pobjede. U prvenstvu su dobili Leeds (1:0) i Leicester (3:1), a u Ligi prvaka pala je Borussia (2:0). Navijači su prepuni pohvala na račun čovjeka koji bi mogao postati ključ naše reprezentacije.

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je čitavu utakmicu u ulozi kapetana Chelseaja te je bio strijelac posljednjeg pogotka u 3-1 (2-1) gostujućoj pobjedi protiv Leicester Cityja u susretu 27. kola engleskog prvenstva. Kovačić je svoj prvi ovosezonski prvenstveni pogodak postigao u 78. minuti odlično reagiravši u kaznenom prostoru domaćih. Nakon što je Mudrik glavom spustio loptu, Kovačić je utrčao između dvojice braniča Leicestera, ispružio nogu te snažnim udarcem poluškaricama zatresao mrežu.

A još prije koji tjedan pričalo se da će otići, pojavila se glasina da ga želi Manchester City. Novi gazda londonskog kluba Todd Boehly isprsio se, klub je na pojačanja potrošio više od 500 milijuna eura, što je rezultiralo krcatom svlačionicom seniorske momčadi koju, prema Transfermarktu, čine 32 igrača. Bluesima rezultatski ne ide, ne ide ni treneru Grahamu Potteru, ali postavljanjem vatrenog za lidera na jučerašnjem gostovanju nije požalio jer Chelsea sada po prvi put nakon listopada prošle godine ima dvije prvenstvene pobjede zaredom. 

Poveli su golom Chilwella u 11. minuti, poravnao je Daka u 39., da bi se vjerojatno ključni trenutak utakmice dogodio u petoj minuti nadoknade prvog poluvremena kada je Havertz sjajno reagirao na proigravanje Fernandeza i lobao domaćeg vratara za vodstvo "plavih" od 2-1.

Pogodak Kovačića, čiji je nastup Sofascore ocijenio sa 7.3, pogledajte OVDJE

Društvene mreže pune su pohvale na račun našeg veznjaka, koji će uskoro možda preuzeti i ključnu ulogu u reprezentaciji. Naime, u najboljim je igračkim godinama, 'tek' mu je 28 usprkos tome što već cijelo jedno desetljeće nosi kockasti dres, a uz to se postavlja pitanje koliko će još dugo aktivan biti Luka Modrić (37). Evo što o nastupu Kove kažu na Twitteru.

- Tri utakmice u ulozi kapetana, tri pobjede za Matea Kovačića. Stvarno je iskočio otkad je dobio traku. Odluka da ga postave kapetanom je bila odlična.

- Ne zabija puno golova, ali kada zabije, obično su spektakularni.

March 11, 2023, Leicester: Leicester, England, 11th March 2023. Mateo Kovacic of Chelsea (L) celebrates after scoring with Kai Havertz of Chelsea during the Premier League match at the King Power Stadium, Leicester. Photo via Newscom Photo: Andrew Yates/NEWSCOM
Foto: Andrew Yates

- Navijači su tražili da ga prodamo, pogledajte ga sad - napisao je jedan profil koji se bavi vijestima iz Chelseaja.

Ipak, momčad sa Stamford Bridgea nema prostora za opuštanje, jer na tablici su tek 10. i moraju nastaviti s dobrim rezultatima žele li napredovati. Trenutno imaju 37 bodova, četiri manje od, primjerice, Newcastlea, koji je na šestoj poziciji, prvoj koja vodi u europska natjecanja (Konferencijsku ligu). 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije