Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI PRVAK

Preminuo bivši španjolski izbornik Luis Aragones

Luis Aragones
Foto: rfef.es
01.02.2014.
u 10:59

Luis Aragones, bivši izbornik španjolske nogometne reprezentacije, preminuo je u subotu u dobi od 75 godina.

Aragones je udario temelje današnjoj španjolskoj reprezentaciji koja vlada svjetskim nogometom. Furiju je preuzeo 2004., četiri godine kasnije osvojio Europsko prvenstvo i predao je u ruke Vicenteu del Bosque koji nastavlja s uspjesima. Tijekom trenerske karijere vodio brojne španjolske velikane, između ostalog Barcelonu i Atletico Madrid, a posljednji klub mu je bio turski Fenerbahče.

Većinu igrače karijere proveo je u Atletico Madridu (od 1964. do 1974.) s kojim je tri puta osvojio naslov prvaka Španjolske. Za Atletico je odigrao 372 utakmica i postigao 172 gola te 13 puta nastupio za španjolsku reprezentaciju.

Del Bosque: Njegov rad je bio ključan

Aktualni izbornik Španjolske Vincente del Bosque s velikom je tugom primio vijest o smrti svojeg prethodnika.

- Osjećao sam posebno poštovanje prema njemu. On je definitivno pripremio teren svim našim kasnijim uspjesima. Njegov je rad bio ključan. Ovog dana ću se uvijek sjećati s tugom - rekao je Del Bosque.

>> Aragones: Ma kakvi Llorente i Negredo!? Torres je za prvih 11

>> Aragones traži odgovore protiv Hrvatske

>> Del Bosque ostaje španjolski izbornik do 2016.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije