Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA VIJEST

Preminula legendarna hrvatska sportašica (98). Zauvijek će ostati upisana u povijest splitske košarke

Pixabay
11.03.2024.
u 14:19

Bila je jedna od prvih košarkašica u povijesti košarkaškog kluba Split i prva tajnica kluba

Košarkaški klub Split objavio je na društvenim mrežama tužnu vijest kako je u 98. godini preminula legendarna košarkašica i sportašica Elvira Čulić-Carbonini. Elvira je bila jedna od prvih košarkašica u povijesti Splita i prva tajnica košarkaškog kluba koji ima dugačku tradiciju u našoj košarci. 

GALERIJA Navijači Zadra spektakularno dočekali svoje košarkaše

1/12

- Za tajnicu je izabrana na osnivačkoj skupšitini FD Hajduka 6. studenog 1945. godine, a igrala u prvoj košarkaškoj utakmici u Splitu davnog 16. prosinca 1945. godine. Na Starom placu košarkašice FD Hajduk bile su predigra nogometnoj utakmici Hajduk - CSKA, a s tribina ih je pratilo 16 tisuća gledatelja što je i danas rekord u posjeti jednoj košarkaškoj utakmici u Hrvatskoj - objavio je KK Split pa prenio njezinu izjavu.

- Bila sam među višim curama u Splitu, mojih metar i sedamdeset u to vrijeme bila je lipa visina. Trenirale smo iza istočnih tribina Starog placa, dva-tri puta tjedno. Bilo je tada problema, matere su branice kćerkama igrati košarku. Ne radi košarke već zbog toga što smo se morale skinuti u kratke gaće, a tada je bila sramota pokazivati gole noge.

VEZANI ČLANCI:

Sprovod Elvire Čulić, rođene Carbonini bit će 12. ožujka na splitskom groblju Lovrinac s početkom u 13.15 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije